Poišči poštno številko ali poslovalnico
Sledi pošiljki
​​​​​​​​Želiš vedeti, kje se nahaja pošiljka?
V pomoč bo aplikacija Sledenje pošiljk.​​​​​
Sledenje ​​​​​
Izračunaj poštnino
​​​​​​​​Koliko stane pošiljanje d​​oločene pošiljke?
Izračunajte ceno s kalkulatorjem.​​​​​
Izračunaj ​​​​​

Dostavni časi hitre pošte

​​​​Za vse pakete, ki jih pošiljate v tujino, prejmete potrdilo o oddaji paketa, naslovnik pa prevzem paketa potrdi s podpisom. Na potrdilu je navedena tudi sprejemna številka paketa, na osnovi katere lahko sledite paketu. Sledenje v naslovni državi je možno v kolikor ta zagotavlja statuse o pošiljki.

Predpisana omejitev največje velikosti paketa je odvisna od naslovnega operaterja.

Pred pošiljanjem preverite omejitve velikosti in mase za posamezno državo v dokumentu Seznam držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke

Dovoljena dimenzija in masa mednarodnega paketa  

​Prednosti
Sledljivost

 

Sledljivost

Podpis naslovnika

Podpis naslovnika

Označena vrednost

Vrednost

Izpolnite ustrezne dokumente za pošiljanje v tujino

Če pošiljate Mednarodni paket v države izven EU, izpolnite ustrezno dokumentacijo s klikom na gumb "Oddajte podatke".Pri pošiljanju Mednarodnega paketa znotraj EU podatkov v aplikacijo ne vnašajte.

Oddajte podatke

 

Možne dodatne storitve

Časi prenosa pošiljk v tujino so odvisni od izbrane naslovne države in storitve prenosa.

Informacije o ustrezni pripravi pošiljk so na voljo na straneh Pakiranje, Naslavljanje in Prepovedi.

V primeru izgube, kraje, poškodbe ali izropanja paketa brez označene vrednosti je uporabnik upravičen do odškodnine v znesku 40 DTS po paketu in 4,50 DTS po kilogramu ali delu kilograma mase paketa oziroma do ​višine dejanske škode, če je ta manjša. Uporabnik je upravičen tudi do povrnitve cene, plačane za izvedeno storitev.​

Možnost oddaje paketa s označeno vrednostjo in najvišjo dovoljeno vrednost v obračunski enoti DTS (za leto 2022 velja tečaj: 1 DTS = 1,1946 EUR) je za posamezno naslovno državo potrebno preveriti v Seznamu držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke. V državah, pri katerih storitev za vrednostno poslovanje in vrednost nista označeni, tuji poštni operater paketov z označeno vrednostjo (vrednostnih paketov) ne sprejema. Za države, katerih pošte ne sprejemajo paketov z označeno vrednostjo, priporočamo izbiro storitve Hitra pošta v tujino (pošiljka EMS, ​​paket UPS), kjer je vsebina pošiljke zavarovana do maksimalne vrednosti 4.200,00 EUR. Več informacij je na voljo na strani Zavarovanje.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa