Naslovnikovo naročilo  

Z naslovnikovim naročilom lahko določite način vročanja vaših pošiljk, ki vam je najustreznejši. Sklenitev naslovnikovega naročila lahko uredite na katerikoli pošti ali pri vašem pismonoši, potrebujete le osebni dokument.

Odhajate na dopust?
  • Predlagamo, da na pošti sklenete Naslovnikovo naročilo za shranjevanje pošiljk kot poštno ležeče 30 dni. Tako boste preprečili, da bi poln hišni predalčnik privabljal nepovabljene goste. Pošiljke boste po prihodu domov prevzeli na izbrani pošti.
  • Pošiljko vam lahko pustimo tudi pri sosedu – sklenite Naslovnikovo naročilo za dostavo paketa, Hitre pošte ali priporočenega pisma sosedu in nam zaupajte ime, priimek, naslov in telefonsko številko soseda, ki bo v času vaše odsotnosti prevzel vaše pošiljke (navedeno ne velja za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.).
Ste se preselili?

Predlagamo, da na pošti sklenete Naslovnikovo naročilo za odpravo pisemske pošiljke na nov naslov ali Naslovnikovo naročilo za odpravo paketne pošiljke in pošiljke Hitre pošte na nov naslov. Ugotavljamo, da se v praksi dogaja, da pošiljatelji v začetnem obdobju kljub temu, da ste si nov naslov že pravno formalno uredili in prijavili spremembo stalnega ali začasnega prebivališča na upravni enoti, pošiljke še vedno pošiljajo na stari naslov.

Obe naslovnikovi naročili lahko sklenete za obdobje šestih mesecev ali pa enega leta.

Vas v dopoldanskem času, ko vas obišče pismonoša običajno ni doma?
  • Predlagamo, da na pošti sklenete Naslovnikovo naročilo za dostavo paketa, Hitre pošte ali priporočenega pisma sosedu in nam zaupajte ime, priimek, naslov in telefonsko številko soseda, ki bo v času vaše odsotnosti prevzel vaše pošiljke (navedeno ne velja za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.). Tako bomo vašo pošiljko dostavili sosedu, s katerim ste se dogovorili, da bo prevzel vaše pošiljke.
  • Paket vam pustimo na dogovorjenem mestu – sklenite Naslovnikovo naročilo za dostavo paketne pošiljke s predajo pošiljke na dogovorjen prostor in določite mesto, na katerem vam lahko pismonoša v primeru vaše odsotnosti pusti paket (npr. na terasi, balkonu, pod nadstreškom, v lopi, ipd.) Priporočamo, da izberete mesto, ki je lahko dostopno (ni ograje, da prostor ni zaklenjen ipd.). Ob tem dodajamo, da se na dogovorjen prostor predajo pošiljke, ki nimajo dodatnih storitev, ki zahtevajo vaš podpis oz. pošiljke, za katere ni potrebno dodatno plačilo.
  • Paket lahko prevzamete tudi na bencinskem servisu Petrola, ki izvaja izročanje pošiljk – v tem primeru sklenite Naslovnikovo naročilo za prevzem paketne pošiljke na alternativnem naslovu in pakete vam bomo dostavili na izbran bencinski servis. Seznam bencinskih servisov, na katerih lahko prevzamete paket najdete tukaj.
  • Če prejemate več priporočenih pisem in jih morate zaradi odsotnosti prevzeti na pošti, lahko sklenete Naslovnikovo naročilo za vročitev priporočenega pisma brez storitve v HP ali IP. Tako vam bomo priporočena pisma brez storitev odkupnina ali povratnica vložili v vaš hišni ali izpostavljeni predalčnik brez potrditve prevzema s podpisom.

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.