Igre na srečo  

Na poštah lahko vplačate optične igre na srečo Loterije Slovenije in športne stave Športne loterije ter kupite njune srečke, izplačamo pa vam tudi dobitke.

Na 368 poštah, razen pogodbenih, lahko poiščete srečo v optičnih igrah na srečo Loterije Slovenije - Loto, Eurojackpot in 3x3 plus 6.

Na poštah, ki imajo instaliran program Stave, sprejemamo vplačila in izplačujemo dobitke športnih stav, GOL napovedi, lahko pa preizkusite tudi srečo v igrah TOTO GOL, Napoved 12 in Cifra Plus, E-računih ter srečkah Športne loterije. V kolikor se na pošti nahaja stavni ekran, lahko na njem igrate tudi e-igre ali stavite v virtualni igri Derbi.

Loto

V igri Loto sami napovedujete, katerih 7 številk v skupini številk od 1 do 39 bo izžrebanih. Poleg udeležbe v igri Loto se lahko odločite tudi za sodelovanje v igri Lotko in Loto plus. Super Loto je izredni krog Lota. Loterija Slovenije ga prireja predvidoma dvakrat na leto.

Eurojackpot

Eurojackpot je prva mednarodna igra v Sloveniji, ki jo Loterija Slovenije prireja skupaj z drugimi prireditelji iger na srečo.

Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot je 10 milijonov EUR, najvišja vrednost sklada pa 90 milijonov EUR. Žrebanje dobitne kombinacije je vsak petek zvečer v Helsinkih na Finskem. Za sodelovanje v igri Eurojackpot udeleženec izpolni listek, na katerem napove kombinacijo številk. Kombinacijo predstavlja pet izbranih številk v mreži številk od 1 do 50 ter dve izbrani številki v mreži številk od 1 do 8 v enem polju.

3x3 plus 6

3x3 plus 6 je dnevna igra, z žrebanjem vsak dan. Številk ne izbirate sami, temveč ob nakupu igre prejmete potrdilo o vplačilu, na katerem je natisnjena kartica, ki vsebuje 9 naključno izbranih številk za vrstice A, B in C in naključno izbrano šestmestno številko Plus 6. Po plačilu igre prejmete potrdilo o vplačilu, ki ga shranite. Ne poškodujte ga, saj je edini veljavni dokaz, da ste sodelovali v igri, in osnova za izplačilo dobitka. Ob prevzemu potrdila preverite podatke, ki so na njem napisani.

Športne stave

Na poštah, kjer se vplačujejo športne stave, poiščite stavni listek in ponudbo oz. stavno listo. Iz ponudbe na stavni listi izberite dogodke, na katere želite staviti, in napovejte svojega zmagovalca. V stavni listek vpišite številko dogodka in tip stave, v okence Vplačilo pa znesek, ki ga želite staviti. Z izpolnjenim listkom stopite do poštnega okenca in vplačajte stavni listek. Če se na pošti nahaja stavni ekran, lahko na stavnem ekranu pripravite košarico s stavnimi listki in jih po zaključku, na osnovi posredovane številke košarice, vplačate na poštnem okencu.

Gol napoved

Gol napoved je igra, v kateri napovedujete število doseženih golov na tekmah, ki so objavljene na gol listi. Na listi je praviloma 5 tekem, lahko pa tudi samo 4. Gol lista je vsak dan objavljena na poštah in v tedniku Top šport, ki ga prodajamo na poštah. Tekme so na gol listi označene s številkami od 1 do 5 oz. od 1 do 4. Prva ekipa v navedenem paru velja za domačo ekipo (D), ne glede na kraj tekmovanja, druga pa za gostujočo ekipo (G). Na gol listi so objavljeni tudi podatki o datumu tekme in času sprejema napovedi. V igri napovedujete število doseženih golov domače in gostujoče ekipe, in sicer lahko napoveste od 0 do 5 golov ali šest in več (6+). Za vsako tekmo morate napovedati vsaj en izid, kar predstavlja eno kombinacijo.

Toto gol

Iz Toto gol napovedne liste s 25-imi tekmami morate izbrati 8 tekem, za katere menite, da bo na njih doseženo največje skupno število golov. To storite s klikom na številke, ki so zapisane pred posameznimi tekmami, ali pa uporabite gumb "Samodejni izbor", kjer se vam naključno izbere osem tekem (osem tekem = ena kombinacija = ena napoved). Ko ste zadovoljni z izbiro tekem, kliknite gumb "Dodaj napoved" in s tem napoved dodate na TOTO listek, na katerega lahko dodate največ 10 posameznih napovedi. S klikom na gumb "Potrdi" na TOTO listku se vaša napoved še enkrat izpiše, nakar jo z gumbom "Potrdi" dokončno vplačate.

Sistemska napoved v igri Toto gol
Če želite povečati možnost za dobitek, potem lahko vplačate sistemsko napoved, pri kateri izberete od 9 do 13 tekem. V tem primeru je vplačilo odvisno od števila napovedanih tekem, s čimer se poveča tudi morebitno število dobitkov (tabela spodaj). Na TOTO listek lahko naenkrat dodate samo eno sistemsko napoved.
Cifra Plus

Cifra+ je igra, v kateri napovedujete števila, ki bodo izžrebana iz določene množice števil. Stavite lahko na številke v žrebanjih 10/20 in 20/90. Pri tem je število napovedanih števil v kombinaciji ovrednoteno s pripadajočo kvoto. Če v posamezni napovedi izberete več kot eno število, imate možnost vplačati sistemsko napoved, ki je sestavljena iz več napovednih kombinacij. Napoved lahko vplačate za eno ali več zaporednih žrebanj. Vplačana napoved sodeluje v prvem žrebanju, ki sledi vplačilu. V primeru vplačila za več žrebanj, sodeluje v ustreznem številu žrebanj, ki zaporedoma sledijo prvemu. Žrebanje za obe igri (10/20, 20/90) poteka izmenično vsakih pet minut.

Napoved 12

Napoved 12 je igra, v kateri napovedujete tipe končnih izidov tekem objavljenih na listi tekmovalnih parov. Tip 1 pomeni zmago domače ekipe, tip 0 neodločen izid in tip 2 zmago gostujoče ekipe. Za eno napovedano kombinacijo se šteje napoved natanko enega tipa za vsako izmed 12-ih tekem. Če za posamezno tekmo napoveste dvojni ali trojni tip, npr. 10, 02, 12 ali 102, se napoved šteje kot sistemska in se za vplačilo upošteva ustrezno število kombinacij.

Napoved v igri bo imela dobitek, če so pravilno napovedani tipi na vsaj 10-ih tekmah.

Odprtje E-računa in vplačilo na E-račun

Na poštnem okencu poštnemu delavcu izročite osebni dokument s sliko ter številko vašega transakcijskega računa in hkrati opravite osebno identifikacijo. Vplačilo na poštnem okencu opravite tako, da poštnemu delavcu predložite znesek, ki ga želite položiti na igralni račun (konto), pri tem pa prejmete vplačilni listek, ki ga nato aktivirate na internetu, wapu ali terminalu. Nakazani znesek je takoj na vašem kontu.

E-igre in Derbi

V kolikor se na pošti nahaja stavni ekran, lahko na njem igrate tudi e-igre ali stavite v virtualni igri Derbi.

Za igranje morate najprej na poštnem okencu kupiti vplačilni listek. Nato se prijavite na stavnem ekranu in z vnosom številke vplačilnega listka naložite dobroimetje. V kolikor ste prejeli dobitek in ga želite dvigniti, v aplikaciji naredite zahteve za izplačilo, prepišete številke, ki se vam izpišejo na ekranu in jih predložite na poštnem okencu, kjer vam izplačajo dobitek. V kolikor želite preko ekrana igrati še kdaj, lahko dobroimetje koristite tako, da se ob ponovnem obisku prijavite na enak način kot ste to storili prvič. Podrobna navodila se nahajajo na stavnem ekranu, v rubriki »pomoč«.

​​
 

Kontakti ​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.

​​
 
Pogosto vprašanje: Katere igre na srečo lahko vplačam oz. kupim na poštah?

Pri nas lahko poiščete srečo v optičnih igrah na srečo Loterije Slovenije (Loto, Eurojackpot, 3x3 plus 6) in srečkah Loterije Slovenije, športnih stavah, GOL napovedih, igri TOTO GOL in srečkah Športne loterije.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa