Privlačne igre in srečke Loterije Slovenije

Vaše najljubše loterijske igre in privlačne srečke Loterije Slovenije so na voljo na vseh poštah, tudi na nekaterih pogodbenih.

Na poštah lahko kupite srečke in poiščete srečo v optičnih igrah Loto, Eurojackpot, Vikinglotto in še drugih igrah, kot so Joker, 3x3 plus 6 itd., izplačamo pa vam tudi dobitke.

O Loteriji Slovenije

Igre na srečo se na slovenskih tleh prirejajo že vse od leta 1890, začetek samostojne poti Loterije Slovenije, ki danes skrbi za odgovorno in varno prirejanje iger na srečo, pa sega v leto 1972.

Igre na srečo ljudi zabavajo in povezujejo v pogovorih in pričakovanjih o dobitkih ter sreči, hkrati pa so tudi pomemben vir sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije. Loterija Slovenije v obliki koncesijskih dajatev, davkov, povezanih s prirejanjem iger, in sklada za dobitke v državni proračun vrne več kot 79 % sredstev od prodaje iger na srečo.
Več o Loteriji Slovenije: www.loterija.si

Prodaja srečk

Tudi na poštah lahko kupite različne srečke Loterije Slovenije. Namig: Srečka je lahko tudi lepo darilo ali presenečenje za vaše najbližje.

Izberite pravo srečko! - Loterija Slovenije

Loto

Žrebanja za LOTO, najbolj priljubljeno igro v Sloveniji, potekajo vsako sredo in nedeljo. V skladu za glavni dobitek Šestica je najmanj 400.000 EUR, maksimalni sklad za Šestico pa je neomejen.

V igri Loto sami napovedujete, katerih šest številk v skupini številk od 1 do 44 bo izžrebanih. Poleg udeležbe v igri Loto se lahko odločite tudi za sodelovanje v igri Super Loto ali dodatnih igrah kot sta Joker ali Ekstra Joker.

Vse o igri Loto

Eurojackpot

Eurojackpot je prva mednarodna igra v Sloveniji, ki jo Loterija Slovenije prireja skupaj z drugimi prireditelji iger na srečo. V skladu za glavni dobitek Jackpot je vsak teden najmanj 10 in največ 120 milijonov EUR. Žrebanja potekajo v Helsinkih na Finskem, vsak torek in petek zvečer.

Za sodelovanje v igri Eurojackpot udeleženec izpolni listek, na katerem napove kombinacijo številk. Kombinacijo predstavlja pet izbranih številk v mreži številk od 1 do 50 in dve izbrani številki v mreži številk od 1 do 8 v enem polju.

Vse o igri Eurojackpot

Vikinglotto

Vikinglotto je najstarejša mednarodna loterijska igra, ki je na voljo v desetih evropskih državah (devetih severnoevropskih in v Sloveniji). Žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v Hamarju na Norveškem.

V skladu za Vikinglotto so vsak teden najmanj trije milijoni, sklad pa lahko naraste tudi do 25 milijonov EUR.

Tudi Slovenija že ima svojega Viking milijonarja. Izberi svojih šest glavnih številk in eno dodatno številko. Lahko pa prepustiš naključno izbiro številk računalniku.

Vse o igri Vikinglotto

Tikitaka

TikiTaka je igra na srečo, v kateri lahko udeleženec napove do deset številk, ki jih označi v mreži številk od 1 do 70.

Loterija nato izžreba 20 od 70-ih številk. Žrebanje poteka vsakih pet minut, tako da v enem dnevu poteka kar 169 žrebanj.

Tudi Slovenija že ima svojega Viking milijonarja. Izberi svojih šest glavnih številk in eno dodatno številko. Lahko pa prepustiš naključno izbiro številk računalniku.

Vse o igri Tikitaka

3x3 plus 6

3x3 plus 6 je igra na srečo, kjer je vsak dan v igri 100.000 EUR. Žrebanja potekajo vsak dan ob 13. uri.

Številk ne izbirate sami, ampak ob nakupu igre prejmete potrdilo o vplačilu, na katerem je natisnjena kartica, ki vsebuje devet naključno izbranih številk za vrstice A, B in C in naključno izbrano šestmestno številko Plus 6. Po plačilu igre prejmete potrdilo o vplačilu, ki ga shranite. Ne poškodujte ga, saj je edini veljavni dokaz, da ste sodelovali v igri, in osnova za izplačilo dobitka. Ob prevzemu potrdila preverite podatke, ki so na njem napisani.

Vse o igri 3x3 plus 6

Izplačila dobitkov

Neobdavčene dobitke do vrednosti 299,99 EUR vam izplačamo na poštnem okencu. Na poštah se izplačujejo dobitki do vrednosti 300,00 EUR in dobitki, katerih skupna vrednost neobdavčenih vezanih dobitkov ne presega 420,00 EUR. Za izplačilo dobitka potrebujete veljavno potrdilo o vplačilu, osebni dokument, davčno številko in številko transakcijskega računa. Za izplačila večjih dobitkov pa se obrnete na sedež Loterije Slovenije. Za vse dodatne informacije so vam na voljo naši strokovno usposobljeni sodelavci.

Vplačila/izplačila/žrebanja

Športne stave s Športno loterijo

Na poštah, ki imajo instaliran program Stave, sprejemamo vplačila in izplačujemo dobitke športnih stav, GOL napovedi, lahko pa preizkusite tudi srečo v igrah GOL napoved, TOTO GOL, Napoved 12 in Cifra Plus, odprete in napolnite E-račun. Če se na pošti nahaja stavni ekran, lahko na njem igrate tudi e-igre ali stavite v virtualni igri Derbi.

Na poštah, ki sprejemajo vplačila Športnih stav, vam tudi izplačamo dobitke do vrednosti 2.000 EUR, če to dopušča stanje gotovine v blagajni na prodajnem mestu. Dobitke nad 2.000 EUR izplačuje Športna loterija na sedežu: Dunajska cesta 22, Ljubljana.


O Športni loteriji

Prirejanje iger na srečo je v Republiki Sloveniji dejavnost posebnega družbenega pomena. Pri Športni loteriji imajo za vse igre, ki jih prirejajo, podeljene koncesije države. Koncesijske dajatve v celoti pripadejo Fundaciji za šport in Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.


Več o Športni loteriji www.sportna-loterija.si

Odprtje E-računa in vplačilo na E-račun

Na poštnem okencu poštnemu delavcu izročite osebni dokument s sliko ter številko vašega transakcijskega računa in hkrati opravite osebno identifikacijo. Vplačilo na poštnem okencu opravite tako, da poštnemu delavcu predložite znesek, ki ga želite položiti na igralni račun (konto), pri tem pa prejmete vplačilni listek, ki ga nato aktivirate na internetu, wapu ali terminalu. Nakazani znesek je takoj na vašem kontu.

Športne stave

Na izbranih poštah lahko vplačate športne stave in napovedane igre ali pa kupite srečko Športne loterije že za 1 EUR.

Na pošti poiščite stavni listek in ponudbo oz. stavno listo, iz katere izberite dogodke, na katere želite staviti, ter napovejte svojega zmagovalca. V stavni listek vpišite številko dogodka in tip stave, v okence Vplačilo pa znesek, ki ga želite staviti. Minimalno vplačilo na posamezni stavni listek je 0,50 EUR, maksimalno vplačilo na posamezni stavni listek pa 250,00 EUR.

Z izpolnjenim listkom stopite do poštnega okenca in vplačajte stavni listek.

Če se na pošti nahaja stavni ekran, lahko na stavnem ekranu hitro in enostavno pripravite košarico s stavnimi listki in jih po zaključku, na osnovi posredovane številke košarice, vplačate na poštnem okencu. Lahko pa z nakupom vplačilnega listka povečate stanje na vašem igralnem računu za spletno igranje iger na srečo na www.e-stave.com.

  • Gol napoved
  • Toto gol
  • Cifra plus
  • Napoved 12
  • E-igre in derbi


​​
 

Kontakti ​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.

​​
 
Pogosto vprašanje: Katere igre na srečo lahko vplačam oz. kupim na poštah?

Pri nas lahko poiščete srečo v optičnih igrah na srečo Loterije Slovenije (Loto, Eurojackpot, 3x3 plus 6) in srečkah Loterije Slovenije, športnih stavah, GOL napovedih, igri TOTO GOL in srečkah Športne loterije.