​​​​​Z novim načinom izvajanja spletnih plačil se podatek o številki kartice in CVV2/CVC2-kodi vnaša izključno na varnih straneh banke, vpogleda v te podatke kot trgovec nimamo. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste preusmerjeni na spletne strani, ki jih upravljata sistem Activa in banka, s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu POSTA.SI, v Pošti Slovenije skrbno varujemo in zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo sprejetega naročila.

Poskrbeli smo, da bo vsako sprejeto naročilo v naši spletni trgovini varno.

Nakup na Telemachovih spletnih straneh poteka pod varnim protokolom (SSL) – šifriranje podatkov, predvsem številke kreditne kartice, za kar pa je predpogoj, da uporabnik razpolaga vsaj s programsko opremo IE 4,0 (40-bitni ključ) ali novejšo (128-bitni). To so varnostne zahteve za spletne nakupe in elektronsko bančništvo.

Uporabniki lahko nemoteno uporabljate spletne storitve Pošte Slovenije ob uporabi spletnega brskalnika Microsoft Internet Explorer.

Navedeni brskalnik zaupa digitalnemu potrdilu strežnika ps2.posta.si, s katerim se spletna stran Pošte Slovenije predstavlja. Prav tako lahko uporabniki nemoteno uporabljate spletne storitve s spletnim brskalnikom Google Chrome v kombinaciji z novejšim operacijskim sistemom Windows.

Ob uporabi drugih spletnih brskalnikov (npr.: Mozilla Firefox) pa mora uporabnik sam dodati digitalno potrdilo strežnika ps2.posta.si med zaupanja vredne izjeme.

To je nujna, osnovna in enkratna aktivnost, ki jo mora izvesti vsak uporabnik, ki želi uporabljati varne spletne storitve, kot so npr.: spletno bančništvo ali spletne storitve Pošte Slovenije.

Če uporabljate operacijski sistem Windows Vista ali novejši in če potrebne in opisane aktivnosti za spletni brskalnik Mozilla Firefox ne želite izvesti, predlagamo, da naročilo LX-telegramov izvedete s spletnim brskalnikom Microsoft Internet Explorer.​​

​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.