V naši spletni trgovini lahko plačate naročeni telegram s plačilnimi karticami in z Moneto.

 

Storitev lahko plačate

  • S plačilno kartico Maestro

  • S plačilno kartico MasterCard

  • S plačilno kartico Visa in Visa Electron

  • S plačilno kartico Diners club

  • S plačilno kartico American express

  • Z Moneto (uporabniki mobilne telefonije, ki uporabljate storitev Moneta, torej uporabniki Mobitela, naročniki Debitela in A1 Slovenija ter uporabniki Monete pri Novi KBM)

Moneta kot storitev brezgotovinskega plačevanja je na voljo

  • Uporabnikom mobilne telefonije ponudnika Mobitel, ki imajo z Mobitelom sklenjeno naročniško razmerje

  • Uporabnikom predplačniškega sistema Mobi (Mobiuporabnik), če imajo z Mobitelom sklenjeno pogodbo za Mobi Moneto

  • Uporabnikom mobilne telefonije ponudnika Debitel, ki imajo z Debitelom sklenjeno naročniško razmerje, pri čemer morajo imeti dodatno aktivirano storitev Moneta

  • Uporabnikom mobilne telefonije ponudnika A1 Slovenija, ki imajo A1 Slovenija sklenjeno naročniško razmerje

Če poravnate opravljeno storitev s plačilno kartico ali prek Monete kot komitent Nove KBM ter ste hkrati tudi naročnik Mobitela, Debitela ali A1 Slovenija, bo za znesek telegrama bremenjen vaš transakcijski račun, v primeru plačila z Moneto pa bo znesek telegrama prištet k računu za mobilno telefonijo ponudnikov Mobitel, Debitel ali A1 Slovenija​. Znesek opravljenih nakupov z Moneto Mobiuporabnik poravna konec meseca prek plačilnega naloga, če se odloči za uporabo storitve Mobi Moneta, ali pa v njegovem imenu to stori naročnik Mobitel GSM/UMTS prek mesečnega računa za uporabo telekomunikacijskih storitev, če le-ta izbere storitev Mobi žepnina.

MasterCard SecurCode™ in Verified by Visa™

sta najsodobnejša varnostna mehanizma na področju spletnega plačevanja s plačilnimi karticami, ki jih zagotavljata največja svetovna kartična sistema MasterCard in Visa. V spletnih trgovinah, ki so podprte z navedenima varnostnima mehanizmoma, je pri plačilu s kartico (Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron) treba poleg številke vaše kartice vpisati še 8-mestno številko. Ustvarite jo s pomočjo prenosnega čitalnika, s čimer potrdite avtentičnost nakupa.

V Sloveniji so storitvi Verified by Visa in Mastercard SecureCode podprle banke sistema Activa (več informacij najdete na njihovi spletni strani ). Za plačevanje s plačilnimi karticami v naših spletnih trgovinah potrebujete komitenti bank, ki so v sistemu Activa, prenosni čitalec, ki generira enkratno geslo, komitenti ostalih slovenskih bank pa lahko plačujete brez prenosnega čitalca kartic. Imetniki kartic MasterCard naslednjih izdajateljev: BKS Bank, Hranilnica Lon, Hranilnica Vipava in Probanka morajo pred e-nakupovanjem v naših spletnih trgovinah kartico registrirat na sistemu za avtenkcijo 'MasterCard SecureCode', in sicer na njihovi spletni strani, da bodo lahko opravili nakup. Vse kartice Activa VISA (tudi Activa VISA Electron) so že samodejno vključene v program Verified by VISA in jih ni potrebno posebej registrirati.

Za nakup prenosnega čitalca kartic se obrnite na svojo banko. Prav tako pa nekatere banke sistema Activa omogočajo z isto napravo tudi dostop do spletnega bančništva.​​


Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.