​Za vse pakete, ki jih pošiljate v tujino, prejmete potrdilo o oddaji paketa, naslovnik pa prevzem paketa potrdi s podpisom. Na potrdilu je navedena tudi sprejemna številka paketa, na osnovi katere lahko sledite paketu.

Predpisana omejitev največje velikosti paketa je odvisna od naslovnega operaterja.

Preden se odločite za pošiljanje, preverite omejitve velikosti in mase za posamezno državo v dokumentu Seznam držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke, ki je dostopen tudi na vseh poštah.

Dovoljena dimenzija in masa mednarodnega paketa  

​Prednosti
Sledljivost

 

Sledljivost

Podpis naslovnika

Podpis naslovnika

Označena vrednost

Vrednost

 

Možne dodatne storitve

Časi prenosa pošiljk v tujino so odvisni od izbrane naslovne države in storitve prenosa.

Informacije o ustrezni pripravi pošiljk so na voljo na straneh Pakiranje, Naslavljanje in Prepovedi.

Možnost oddaje paketa s označeno vrednostjo in najvišjo dovoljeno vrednost v obračunski enoti DTS (za leto 2024 velja tečaj: 1 DTS = 1,24841 EUR) je za posamezno naslovno državo potrebno preveriti v Seznamu držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke. V državah, pri katerih storitev za vrednostno poslovanje in vrednost nista označeni, tuji poštni operater paketov z označeno vrednostjo (vrednostnih paketov) ne sprejema. Za države, katerih pošte ne sprejemajo paketov z označeno vrednostjo, priporočamo izbiro storitve Hitra pošta v tujino (pošiljka EMS, UPS paket), kjer je vsebina pošiljke zavarovana do maksimalne vrednosti 4.200,00 EUR. Več informacij je na voljo na strani Zavarovanje.