POIŠČI POŠTNO ŠTEVILKO ALI POSLOVALNICO
SLEDI POŠILJKI
​​
​​​​​​​​Želiš vedeti, kje se nahaja pošiljka?
V pomoč bo aplikacija Sledenje pošiljk.​​​​​
Sledenje ​​​​​

IZRAČUNAJ POŠTNINO
​​
​​​​​​​​Koliko stane pošiljanje d​​oločene pošiljke?
Izračunajte ceno s kalkulatorjem.​​​​​
Izračunaj ​​​​​

DOSTAVNI ČASI HITRE POŠTE

​Paket je pošiljka, ki je praviloma namenjena pošiljanju blaga in dokumentov. Najmanjša velikost naslovne strani je 165 mm x 235 mm, največja teža paketa je 30 kg. Paket se pošlje v zaprti škatli, zaboju ali drugi vrsti ovojnine, ki mora biti primerna glede na velikost, težo, obliko in občutljivost vsebine. Ovojnina mora zagotavljati varnost vsebine pošiljke in drugih pošiljk pred okvarami. Vsebina mora biti še dodatno zaščitena znotraj paketa, vsebina se znotraj ovojnine ne sme premikati. Ovojnino in polnilni material lahko dobite na vseh poštah. V paketih ni dovoljeno pošiljati strupov, orožja, streliva, vnetljive snovi, ipd.

Na paket nalepite ustrezno izpolnjen obrazec paketna spremnica, ki ga prejmete na pošti ali ga natisnete na naši spletni strani. Čitljivo napišite pošiljateljev in naslovnikov naslov, priporočamo pa, da napišete tudi telefonsko številko naslovnika.

Glede na vsebino paketa, ki ga pošiljate, lahko izberete:

Navadni paket

je paket za katerega pošiljatelj ne prejme potrdila o oddaji paketa, prav tako naslovnik ne potrdi prevzema paketa s podpisom. Ne sme vsebovati lomlijve/občutljive vsebine.

Dovoljena dimenzija in masa navadnega paketa  
 
 
 
 
 
Paket

je paket za katerega pošiljatelj prejme potrdilo o oddaji paketa, naslovnik pa prevzem paketa potrdi s podpisom. Na potrdilu je navedena tudi sprejemna številka paketa, na osnovi katere lahko sledite paketu.

Dovoljena dimenzija in masa paketa  

​Prednosti
Sledljivost

Sledljivost​

Podpis naslovnika

Podpis naslovnika

Vrednost

Vrednost

Pri oddaji paketa in mednarodnega paketa lahko izberete še dodatne storitve

  • Povratnica
  • Pazljivejše ravnanje
  • Odkupnina
  • Označena vrednost
  • Prednostno (samo v mednarodnem prometu)

Pri pošiljanju paketa v tujino, so vse navedene storitve odvisne tudi od tujega poštnega operaterja v naslovni državi, zato je treba predhodno možnost izbire storitev preveriti v Seznamu držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke (seznam je dostopen tudi na vseh poštah), v katerem najdete tudi omejitve glede velikosti in mase paketov po posameznih državah. Več informacij o tej storitvi je zapisano v pošiljanju v tujino.

Paketom v notranjem in mednarodnem prometu lahko sledite s pomočjo aplikacije Sledenje pošiljk vendar sledenje za pakete v mednarodnem prometu ni mogoče za vse države po svetu. Sledenje paketom je mogoče za države, kjer pošte podatke o sledenju zagotavljajo.