Na voljo so vam različne informacijske rešitve oz. aplikacije, ki vam bodo pomagale pri opremi pošiljk in elektronski izmenjavi podatkov o pošiljkah.

eSpremnica

Aplikacija eSpremnica je namenjena malim in srednje velikim podjetjem, da si ustrezno opremijo svoje pošiljke v skladu s priporočili za pripravo pošiljk v Pošti Slovenije.

 

Prednosti

  • Opremljanje paketov, palet in pisemskih pošiljk ter pošiljk hitre pošte v notranjem prometu
  • Opremljanje paketov, palet in pisemskih pošiljk v mednarodnem prometu
  • Uvoz podatkov o pošiljkah iz .csv datoteke

Aplikacijo eSpremnica za opremljanje pošiljk si uporabnik poštnih storitev namesti lokalno na svojo delovno postajo z Windows operacijskim sistemom. Aplikacija potrebuje konstanten dostop do interneta, ker nenehno komunicira s strežnikom Pošte Slovenije. Za prijavo v aplikacijo je potrebno od skrbnika pogodbe pridobiti uporabniško ime in geslo.

Več informacij najdete na e-Spremnica

Video - pomoč pri uporabi​Ogled posnetkov

Oddaljena pomoč uporabnikomPrični sejo

Spletni servis za oddajo podatkov

Spletni servis za oddajo podatkov o pošiljkah je namenjen uporabnikom poštnih storitev, ki so razvili svoje aplikacije za opremo pošiljk, s katerimi že sedaj pripravljajo pošiljke za oddajo na poštah. Z navedenim servisom se na sprejemno pošto posredujejo podatki o sprejemu pošiljk v elektronski obliki.

Pogoj za uporabo spletnega servisa je, da zagotovite vse podatke, ki so potrebni za sprejem podatkov na poštnem okencu (vrsta pošiljke, sprejemna številka – celotna 13 mestna številka, cena, masa itd.).

Več informacij najdete na Spletni servis

Spletna oddaja

Uporabnikom poštnih storitev, ki pošiljke v celoti opremljajo s svojimi aplikacijami, omogočamo uvoz podatkov o pošiljkah v sistem Pošte Slovenije. Za ta namen smo razvili dve spletni aplikaciji, ki sta na voljo v poslovnem portalu pošte.

Spletna aplikacija je namenjena oddaji podatkov (datotek) v XML ali CSV obliki. Za uporabo le te je potrebna registracija uporabnika v poslovni portal. Za pridobitev prijavnih podatkov v poslovni portal se obrnite na vašega skrbnika pogodbe.

Pogoj za uporabo spletne aplikacije je, da zagotovite vse podatke, ki so potrebni za sprejem podatkov na poštnem okencu (vrsta pošiljke, sprejemna številka – celotna 13 mestna številka, cena, masa itd.).

Več informacij najdete na Spletna oddaja

​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.