​​​​​​​​​​  

Uspešna gospodarska družba v 100-odstotni lasti Republike Slovenije z 8000 zaposlenimi ter tako pomemben akter v slovenski družbi smo eden od vodilnih partnerjev gospodarstva, ki  izvajamo univerzalno poštno storitev in zagotavljamo zakonsko določeno dostopnost oziroma pokritost poštnega omrežja.

Ključno vlogo imamo tudi pri oblikovanju zakonskih podlag za zagotavljanje enakopravnih pogojev poslovanja in pri uveljavljanju najvišjih standardov kakovosti poštnega omrežja ter na trgu univerzalnih poštnih, logističnih in ostalih storitev.

 

Skladno s sprejeto strategijo si za prihodnje obdobje postavljamo ambiciozne, a hkrati konkretne in uresničljive cilje. Ključni poudarek je v novih storitvah in v nadgradnji obstoječih storitev – dostavi paketov in direktne pošte, jutranji dostavi časopisov, logistiki oskrbovalnih verig ter i-storitvah za posameznike, podjetja ter državo.

 

Smo na pomembnem delu poti, ko se iz ponudnika klasičnih poštnih storitev preoblikujemo v modernega, razvojno usmerjenega poštno-logističnega operaterja in ponudnika elektronskih storitev.

Kontakt

Sedež družbe

Pošta Slovenije d.o.o.
Slomškov trg 10
​2500 Maribor

Telefon
02 449 20 0​0

Faks
02 449 21 11

E-mail naslov
info@posta.si

​​
​​
 

Kontakti ​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa