Paleta  

Mednarodne poslovne pakete lahko pošiljajo pravne osebe ali fizične osebe, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti, naslovnikom, ki so pravne ali fizične osebe in sicer ob predhodni sklenitvi pogodbe s Pošto Slovenije.

Dovoljena dimenzija in masa mednarodnega poslovnega paketa  

​Prednosti
SledljivostSledenje  
Podpis naslovnikaPotrditev  
VrednostVrednost  
 
 

Mednarodni poslovni paket lahko pošljete naslovnikom v naslednje države: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Črno gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Kanada, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaško, Srbijo, Španijo, Švedsko, Švico, Veliko Britanijo in ZDA.

Za mednarodni poslovni paket veljajo omejitve glede velikosti in mase. Več o tem najdete na strani Omejitve velikosti in mase.

POZOR! Za Hrvaško je dovoljena masa 50 kg (sicer je masa paketa omejena na 30 kg).

Časi prenosa pošiljk v tujino so odvisni od izbrane naslovne države in storitve prenosa. Več o tem najdete na strani Časi prenosa.

Informacije o ustrezni pripravi pošiljk so na voljo na strani Pakiranje.

Oddaja pošiljk

Uporabite paketno spremnico CP 72 EU (v enem izvodu, možnost izpisa samolepilne nalepke). Za lažje izpolnjevanje obrazcev lahko uporabljate ustrezno aplikacijo Pošte Slovenije.

Dobro je vedeti

Priporočljivo je, da je na naslovnici paketa navedena tudi telefonska številka naslovnika, ker se lahko pošiljatelj na ta način izogne stroškom za vrnitev paketa iz tujine v Slovenijo, ki so lahko vsaj takšni, kot so bili stroški pošiljanja paketa v tujino, nemalokrat pa tudi bistveno višji (odvisno od stroškov, ki jih obračuna posamezni tuj poštni operater).

Pred pošiljanjem preverite tudi, ali je vsebina, ki bi jo želeli poslati, dovoljena za pošiljanje v poštnih pošiljkah. Več o tem si lahko preberete na strani Prepovedi.

Nevročeni paketi se vrnejo pošiljatelju. Časi prenosa vračila mednarodnih paketov v primeru nevročljivosti so odvisni od načina prenosa paketa (prednostno ali neprednostno). Pošiljatelj ob oddaji paketa označi, na kakšen način želi, da se mu vrne na paketni spremnici (obr. CP 72).

Zavarovanje pošiljk

Mednarodni poslovni paket je zavarovan za primer izgube ali poškodovanja vsebine pošiljke do vrednosti, označene na spremnici oz. na priloženem računu, in sicer do višine dejanske škode, vendar največ do 4.200,00 EUR.

​​
 

Kontakti ​​

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.