Skupaj z Novo KBM nudimo opravljanje najpogostejših bančnih storitev tudi njihovim strankam.

Nova KBM, ki ima v slovenskem bančnem prostoru več kot 160-letno tradicijo, zagotavlja strankam prijazno, strokovno in enostavno bančno izkušnjo tudi prek široke mreže poštnih enot po vsej Sloveniji.

Z opravljanjem finančnih in bančnih storitev na vseh poštah, Pošta Slovenije in Nova KBM nadaljujeta tradicijo denarnega poslovanja, ki je bilo na pošti vedno doma.

Z Novo KBM vam na poštnih okencih nudimo naslednje finančne in bančne storitve

Komitenti vseh bank lahko na številnih poštnih okencih opravljate plačilne storitve:

  • Domača plačila z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN QR)
  • Čezmejna plačila z UPN na račune prejemnikov plačil v EU, pri čemer je banka prejemnika udeleženka sheme SEPA (Single European Payment Area)
  • Denarna nakazila - izplačila nakaznic
Osebni plus račun in Paket Komplet Nove KBM

Osebni plus račun je temelj sodobnega bančnega poslovanja, ki vključuje tudi uporabo spletne in mobilne banke. Z njim lahko imetniki poslujete tako v evrih kot tudi v tujih valutah. S paleto različnih finančnih storitev vam v vsakem trenutku omogoča dostop do denarja. Med drugim vam Nova KBM skupaj z nami omogoča tudi izplačilo gotovine na domu.

Vplačila ali izplačila z računov strank Nove KBM in negotovinske prenose med računi Nove KBM na poštnem okencu izvedemo takoj in ažurno, kar se takoj tudi odrazi na spremembi stanja na računu pri Novi KBM. S takšnim načinom izvajanja storitev smo se skupaj z Novo KBM zelo približali prav vam strankam banke, ki lahko na katerikoli pošti razpolagate z vašimi sredstvi v okviru razpoložljivega stanja.

Nova KBM ima v svoji ponudbi tudi zanimiv Paket Komplet, s katerim lahko stranke še hitreje dosegajo svoje finančne cilje, saj za enotno ceno vključuje vodenje računa z debetno kartico Visa, spletno in mobilno banko, neomejeno število ne-nujnih plačil v spletni in mobilni banki za plačila do 50.000 EUR v EU, izredni limit na osebnem računu do 8.500 EUR brez stroškov odobritve, nižjo obrestno mero za stanovanjske kredite glede na redno ponudbo banke, varnostno SMS obveščanje za debetno kartico Visa (za imetnika), obveščanje o poslovanju na osebnem računu ter mobilno denarnico mDenarnic@ in Flik. Nove stranke banke ob sklenitvi Paketa Komplet prejmejo še dodatno ugodnost – preverite jo na vam najbližji pošti.

Spletna in mobilna banka - Bank@Net in mBank@Net

Spletna in mobilna banka Nove KBM sta že drugo leto zapored ocenjeni kot najboljša spletna in mobilna banka v Sloveniji. Strankam omogočata enostavno digitalno poslovanje in opravljanje različnih bančnih storitev na daljavo, kot so plačevanje plačilnih nalogov, spremljanje stanja na računu, možnost sklenitve Paketa Komplet, Kredita Naprej in varčevanj, naročilo dovoljene prekoračitve na računu ter vrsto drugih storitev. Nova KBM je tudi prva banka v Sloveniji, ki v spletni in mobilni banki omogoča strankam prikaz številke, kartice, PIN in CVV kode.

Varčevalni račun

Varčevalni račun Nove KBM vam omogoča poslovanje v domači valuti in poslovanje v tujih valutah na ločenem varčevalnem računu. Na račun lahko polagate in z njega dvigujete gotovino, opravljate interne prenose, možen pa je tudi prenos sredstev ob zapadlosti vezanih vlog in varčevanja. Med drugim vam Nova KBM skupaj z nami omogoča tudi izplačilo gotovine na domu z vašega varčevalnega računa.

Plačilne kartice, obročno plačevanje in Varnostni SMS

Nova KBM svojim strankam ponuja kar nekaj kartic: debetna kartica Visa, kartica Visa z odloženim plačilom in predplačniška kartica Visa.

S kartico Visa z odloženim plačilom stranke obveznosti poravnajo enkrat mesečno (8., 18. ali 28. v mesecu), ob aktivirani storitvi Varnostni SMS, pa lahko z njo plačujejo tudi na obroke. Tako lahko nakupe v višini med 50 in 5.000 EUR, ki jih opravijo doma, v tujini ali na spletu, razdelijo na 2 do 12 obrokov*. Število obrokov določijo sami v SMS-sporočilu, izkoristijo pa lahko tudi ekskluzivne ugodnosti za imetnike kartic Visa Nove KBM. 

Predplačniška kartica Visa strankam omogoča varne spletne nakupe, saj se plačilo izvede iz sredstev na ločenem predplačniškem računu, kamor so jih stranke predhodno naložile. Dobijo jo lahko tudi stranke drugih bank.

S storitvijo Varnostni SMS si lahko stranke zagotovijo višji nivo varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami.

*Posamezen obrok se obračuna v skladu z veljavnim cenikom za potrošnike Nove KBM.

Varčevanja in depoziti

V ponudbi varčevalnih produktov so vam na voljo ZA-TO! varčevanje, rentno varčevanje in vezane vloge. Izberite produkt Nove KBM po vaši meri in tako oplemenitite svoje prihranke.

Krediti

Vsi, ki želite uresničiti svoj cilj hitro in preprosto, lahko sklenete Kredit Naprej - potrošniški kredit Nove KBM in si zagotovite do 30.000 EUR kar na pošti. Kredit Naprej lahko na pošti sklenete tudi stranke drugih bank, vsi pa lahko izkoristite posebno ugodnost – preverite jo na vam najbližji pošti. 

Menjalnica

Transakcije v tujih valutah (HRK, USD, GBP in CHF) lahko opravite le na menjalniških poštah. Na voljo vam je Seznam pošt, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja. Dvig tuje valute lahko opravite po predhodnem naročilu, da si menjalniška pošta predhodno priskrbi naročeno tujo gotovino.

Nakazilo v tujino in čezmejno plačilo z bremenitvijo računa pa lahko opravite na vseh poštah (razen na pogodbenih poštah).

Na menjalniških poštah lahko kupite ali prodate:

  • hrvaške kune,
  • ameriške dolarje,
  • britanske funte,
  • in švicarske franke.
  • Menjalniške pošte, razen hrvaških kun, drugih valut nimajo na zalogi. Nakup večjih zneskov tujih valut lahko opravite po predhodnem naročilu, da si menjalniška pošta lahko priskrbi naročeno tujo gotovino.

Dvig gotovine prek POS terminala

Tudi nekomitentom Nove KBM, imetnikom kartic Visa, Maestro, Mastercard, Diners Club in Discover ter Karanta nudimo izplačilo gotovine prek POS-terminala. Pri tem gre za dvig gotovine in nikakor za plačilo storitve ali blaga Pri dvigu gotovine prek POS-terminala banke izdajateljice oz. izdajatelji kartic to storitev svojim strankam zaračunajo v skladu s svojimi ceniki.

Vplačila in izplačila poštnih nakaznic

S poštno nakaznico lahko na varen način pošljete denar naslovnikom v Sloveniji. Obrazec za nakazilo dobite brezplačno na vseh poštah.

Izplačilo na domu

Izplačilo gotovine na domu

Komitenti Nove KBM lahko naročite izplačilo gotovine na domu.

Preberi več »

 

Kontakti ​​

Imate vprašanje za Pošto? Vprašajte nas!

Hvala za vaše vprašanje.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa