Denarne storitve  

Z opravljanjem denarnih storitev na vseh poštah nadaljujemo tradicijo denarnega poslovanja, ki je bilo na pošti vedno doma.

Na ustaljen način storitve strankam nudimo tudi po pripojitvi Poštne banke Slovenije, d.d. – bančna skupina Nove KBM (v nadaljevanju PBS) k Novi KBM s 1. septembrom 2016.

Združena banka se imenuje Nova KBM d.d., njen sedež pa je še naprej v Mariboru.

Združena banka na podlagi več kot 150-letne tradicije in celovite ponudbe sodobnih bančnih storitev Nove KBM ter strokovnosti, zanesljivosti in izkušenj PBS s poslovanjem prek široke mreže poštnih enot po vsej Sloveniji, nadgrajuje ponudbo kakovostnih storitev za skupne stranke.

Na poštnih okencih vam nudimo naslednje denarne storitve

Storitve plačilnega prometa

  • Vplačila obrazcev UPN z OCR vrstico in izjavo
  • Vplačila obrazcev UPN
  • Gotovinsko čezmejno plačilo z obrazcem UPN
  • Denarna nakazila - izplačila nakaznic (obrazcev UPN)
  • Izplačila nalogov za izplačilo

Vplačila in izplačila poštnih nakaznic

S poštno nakaznico lahko na varen način pošljete denar naslovnikom v Sloveniji. Obrazec za nakazilo dobite brezplačno na vseh poštah.

Bančne storitve za fizične osebe

Osebni račun

Transakcijski račun je temelj sodobnega bančnega poslovanja. Z njim lahko imetniki poslujejo tako v evrih kot tudi v devizah. S paleto različnih finančnih storitev imetniku v vsakem trenutku omogoča dostop do denarja. Med drugim omogočamo tudi izplačilo gotovine na domu.

Hranilna knjižica

Na evrsko in devizno hranilno knjižico lahko imetnik polaga gotovino in gotovino z nje tudi dviguje. Hranilno knjižico lahko uporabi tudi za prenos sredstev ob zapadlosti vezanih vlog in varčevanja. Med drugim omogočamo tudi izplačilo gotovine na domu.

Varčevanja in depoziti

Na voljo so naslednje varčevalne storitve: otroško varčevanje Hrčkova knjižica, varčevanje z odpovednim rokom, Postopno varčevanje, varčevanje za vozniški izpit ter depoziti z različnimi vrstami vezave sredstev.

Plačilne kartice

Na poštah lahko oddate vlogo za pridobitev kartic Activa, Activa Mastercard, Activa Visa.

Krediti

Vsi, ki želite uresničiti svoje želje, še preden uspete zanje privarčevati dovolj denarja, lahko pridobite Mini kredit, Hitri kredit, potrošniški ali stanovanjski kredit.

PBS.net

Na poštah lahko oddate zahtevek za opravljanje storitev PBS.neta.

Moneta

Na poštah lahko oddate prošnjo za izdajo Monete.

Menjalniško poslovanje za fizične osebe

Večje pošte odkupujejo in prodajajo tujo gotovino v skladu s tečajno listo Nove KBM.

 

Komitenti Nove Kreditne banke Maribor lahko na številnih poštnih okencih opravljajo naslednje storitve

  • Vplačilo na transakcijske račune fizičnih oseb s knjižico in kartico
  • Izplačilo s transakcijskega računa fizične osebe s knjižico in kartico
  • Vpogled v stanje na transakcijskem računu fizične osebe
  • Odpiranje transakcijskih računov fizičnim osebam – rezidentom Nove KBM
  • Oddaja vloge za predplačniško VISA kartico

Storitve se na poštnih okencih izvajajo v on-line delovanju, kar pomeni, da se opravljena transakcija (vplačilo ali izplačilo) na poštnem okencu takoj in ažurno odrazi na spremembi stanja na računu komitenta v Novi Kreditni banki Maribor. S takšnim načinom izvajanja storitev smo se zelo približali komitentom Nove Kreditne banke Maribor, ki lahko na katerikoli pošti razpolagajo z vsemi sredstvi v okviru dovoljenega stanja.​

Izplačilo gotovine prek POS-terminala imetnikom kartic Activa Maestro, Maestro, Activa Mastercard, Mastercard, Activa Visa, Visa, Visa Electron, Diners Club in Discover ter American Express.

Pri tem je treba poudariti, da gre za dvig gotovine, za katerega Pošta Slovenije ne zaračunava provizije, in ne za plačilo storitve ali blaga. Banka izdajateljica oz. izdajatelj kartic pa lahko to storitev svojim komitentom zaračuna v skladu s svojimi ceniki.

Diners kartica

Diners kartica

Na vseh poštah lahko pridobite plačilno kartico Diners Club, ki vam nudi plačilo na obroke in vrsto drugih prihrankov ter ugodnosti.

Preberi več »

Izplačilo na domu

Izplačilo gotovine na domu

Komitenti Nove KBM lahko naročite izplačilo gotovine na domu.

Preberi več »
 

Kontakti ​​

Imate vprašanje za Pošto? Vprašajte nas!

Hvala za vaše vprašanje.