Paket komplet Nove KBM

Skupaj z Novo KBM nudimo opravljanje najpogostejših bančnih storitev tudi njihovim strankam.

Nova KBM, ki ima v slovenskem bančnem prostoru več kot 160-letno tradicijo, zagotavlja strankam prijazno, strokovno in enostavno bančno izkušnjo tudi prek široke mreže poštnih enot po vsej Sloveniji.

Z opravljanjem finančnih in bančnih storitev na vseh poštah, Pošta Slovenije in Nova KBM nadaljujeta tradicijo denarnega poslovanja, ki je bilo na pošti vedno doma.

Z Novo KBM vam na poštnih okencih nudimo naslednje finančne in bančne storitve

Komitenti vseh bank lahko na številnih poštnih okencih opravljate plačilne storitve:

 • Domača plačila z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN QR)*
 • Čezmejna plačila z UPN na račune prejemnikov plačil v EU, pri čemer je banka prejemnika udeleženka sheme SEPA (Single European Payment Area)*
 • Denarna nakazila - izplačila nakaznic

*Fizičnim osebam omogočamo plačevanje plačilnih nalogov UPN QR z gotovino največ do zneska 10.000,00 EUR, vključno s provizijo oz. nadomestilom. Komitenti Nove KBM, imetniki debetne VISA kartice, opravljate negotovinska plačila UPN QR z bremenitvijo osebnega/poslovnega računa, odprtega pri Novi KBM brez omejitev zneska oz. v okviru razpoložljivega stanja na vašem TRR. Cenik nadomestil za posle s potrošniki je na voljo na povezavi.

Pravnim osebam, ki niste pogodbeniki Pošte Slovenije ali komitenti Nove KBM, gotovinskih vplačil plačilnih nalogov UPN QR ni omogočeno.

Cenik nadomestil za gotovinska vplačila plačilnih nalogov UPN QR je objavljen v Splošnih pogojih za opravljanje enkratnih plačilnih transakcij na poštah in Splošnih pogojih za opravljanje enkratnih plačilnih transakcij na pogodbenih poštah, ki so na voljo na tej povezavi (zavihek Splošni pogoji za potrošnike). Cenik nadomestil za negotovinska plačila plačilnih nalogov UPN QR z bremenitvijo osebnega/poslovnega računa je na voljo na tej povezavi (zavihek Cenik nadomestil za posle s potrošniki za fizične osebe in zavihek Cenik nadomestil za posle s pravnimi osebami, podjetniki in zasebniki za pravne osebe).

Osebni Plus račun in Paket Komplet Nove KBM

Osebni Plus račun je temelj sodobnega bančnega poslovanja, ki vključuje tudi uporabo spletne in mobilne banke. Z njim lahko imetniki poslujete tako v evrih kot tudi v tujih valutah. S paleto različnih finančnih storitev vam v vsakem trenutku omogoča dostop do denarja. Med drugim vam Nova KBM skupaj z nami omogoča tudi izplačilo gotovine na domu.

Vplačila ali izplačila z računov strank Nove KBM in negotovinske prenose med računi Nove KBM na poštnem okencu izvedemo takoj in ažurno, kar se takoj tudi odrazi na spremembi stanja na računu pri Novi KBM. S takšnim načinom izvajanja storitev smo se skupaj z Novo KBM zelo približali prav vam strankam banke, ki lahko na katerikoli pošti razpolagate z vašimi sredstvi v okviru razpoložljivega stanja.

Nova KBM ima v svoji ponudbi tudi zanimiv Paket Komplet, s katerim lahko stranke še hitreje dosegajo svoje finančne cilje, saj za enotno ceno vključuje:

 • vodenje računa z debetno kartico Visa, 
 • spletno in mobilno banko, 
 • neomejeno število ne-nujnih plačil v spletni in mobilni banki za plačila do 50.000 EUR v EU, 
 • 5 izvršenih SEPA direktnih obremenitev na mesec in neomejeno število trajnih nalogov,
 • izredni limit na osebnem računu do 8.500 EUR brez stroškov odobritve, 
 • nižjo obrestno mero za stanovanjske kredite glede na redno ponudbo banke, 
 • varnostno SMS obveščanje za debetno kartico Visa (za imetnika), 
 • obveščanje o poslovanju na osebnem računu
 • letno vodenje trgovalnega računa,
 • 25 % nižjo vstopno oz. distribucijsko provizijo v vzajemne sklade Sava Infond, Triglav Skladi in Raifeisen Capital Management,
 • ekskluzivne ugodnosti pri izbranih partnerjih banke ob plačevanju z debetno kartico Visa ter
 • mobilno denarnico mDenarnic@ in Flik. 

Nove stranke banke ob sklenitvi Paketa Komplet prejmejo še dodatno ugodnost, 3 mesece brezplačne uporabe (brez plačila mesečnega nadomestila za vodenja paketa) – preverite na vam najbližji pošti.

Računi za mlade

Nova KBM ima v svoji zanimivi paleti storitev tudi račune za osnovnošolce, dijake in študente. Računi za mlade so namenjeni osebam do dopolnjenega 27. leta starosti in vključujejo vodenje osebnega računa z debetno kartico Visa, varnostno SMS obveščanje za debetno kartico Visa (za imetnika),
ekskluzivne ugodnosti pri izbranih partnerjih banke ob plačevanju z debetno kartico Visa, Bank@Net in mBank@Net, dvige na bankomatih Nove KBM in SKB ter 5 dvigov na mesec v EUR na drugih bankomatih v Sloveniji in EU (morebitno provizijo lastnika bankomata je treba preveriti ob dvigu), brezplačne dvige na vseh poštah in poslovalnicah banke, redno dovoljeno prekoračitev v višini 400 EUR (ob izpolnjevanju pogojev), mDenarnic@ in Flik. Mesečno vodenje računa je brezplačno.
Če ste mlajši od 15 let, se na pošti oglasite skupaj s staršem oz. zakonitim zastopnikom in z veseljem vam bomo pomagali pri odprtju izbranega računa za mlade.

Spletna in mobilna banka - Bank@Net in mBank@Net

Spletna in mobilna banka Nove KBM sta že četrto leto zapored ocenjeni kot najboljša spletna in mobilna banka v Sloveniji*. Strankam omogočata enostavno digitalno poslovanje in opravljanje različnih bančnih storitev na daljavo, kot so plačevanje plačilnih nalogov, spremljanje stanja na računu, možnost sklenitve Paketa Komplet, Kredita Naprej in varčevanj, naročilo plačilnih kartic Visa, dovoljene prekoračitve na računu ter vrsto drugih storitev. Nova KBM je tudi prva banka v Sloveniji, ki v spletni in mobilni banki omogoča strankam prikaz številke, kartice, PIN in CVV kode.

*Na podlagi neodvisne raziskave podjetja E-laborat, v kateri so sodelovale spletne in mobilne banke vseh slovenskih bank in 4 fintech ponudniki. November 2023. 

Varčevalni račun

Varčevalni račun Nove KBM vam omogoča poslovanje v domači valuti. Na račun lahko polagate in z njega dvigujete gotovino, opravljate interne prenose, možen pa je tudi prenos sredstev ob zapadlosti vezanih vlog in varčevanja.

Plačilne kartice, obročno plačevanje in Varnostni SMS

Nova KBM svojim strankam nudi kar nekaj kartic: debetna kartica Visa, kartica Visa z odloženim plačilom in predplačniška kartica Visa.

S kartico Visa z odloženim plačilom stranke obveznosti poravnajo enkrat mesečno (8., 18. ali 28. v mesecu), ob aktivirani storitvi Varnostni SMS, pa lahko z njo plačujejo tudi na obroke. Tako lahko nakupe v višini med 50 in 5.000 EUR, ki jih opravijo doma, v tujini ali na spletu, razdelijo na 2 do 12 obrokov*. Število obrokov določijo sami v SMS-sporočilu, izkoristijo pa lahko tudi ekskluzivne ugodnosti za imetnike kartic Visa Nove KBM. 

Predplačniška kartica Visa strankam omogoča varne spletne nakupe, saj se plačilo izvede iz sredstev na ločenem predplačniškem računu, kamor so jih stranke predhodno naložile. Dobijo jo lahko tudi stranke drugih bank.

S storitvijo Varnostni SMS si lahko stranke zagotovijo višji nivo varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami.

*Posamezen obrok se obračuna v skladu z veljavnim cenikom za potrošnike Nove KBM.

Varčevanja in depoziti

V ponudbi varčevalnih produktov so vam na voljo ZA-TO! varčevanje, Varčevalni račun, Rentno varčevanje in vezane vloge. Izberite produkt Nove KBM po vaši meri in tako oplemenitite svoje prihranke.

Krediti

S potrošniškim Kreditom Naprej lahko hitro in preprosto pridete do dodatnih sredstev in pospešite do svojega cilja. Oddajte povpraševanje za Kredit Naprej kar v poslovalnici Pošte Slovenije in prejmite odobritev prek video klica. Tudi, če niste stranka Nove KBM. Do 40.000 evrov si tako zagotovite brez ponovnega obiska pošte ali bančne poslovalnice, kar iz udobja vaše dnevne sobe. 

Dvig gotovine prek POS terminala

Tudi nekomitentom Nove KBM, imetnikom kartic Visa, Maestro, Mastercard, Diners Club in Discover ter Karanta nudimo izplačilo, dvig gotovine prek POS-terminala. Pri dvigu gotovine prek POS-terminala banke izdajateljice oz. izdajatelji kartic to storitev svojim strankam zaračunajo v skladu s svojimi ceniki.

Vplačila in izplačila poštnih nakaznic

S poštno nakaznico lahko na varen način pošljete denar naslovnikom v Sloveniji. Obrazec za nakazilo dobite brezplačno na vseh poštah.

Izplačilo na domu

Izplačilo gotovine na domu

Komitenti Nove KBM lahko naročite izplačilo gotovine na domu.

Preberi več »


 

Kontakti ​​

Imate vprašanje za Pošto? Vprašajte nas!

Hvala za vaše vprašanje.