Časi prenosa pošiljk so informativni in se razlikujejo glede na izbrano storitev in naslovno državo. Pri izbrani storitvi so odvisni so od tega, kakšen čas za dostavo dosega določen poštni operater. V čas prenosa ne štejejo Dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki Čas, ko je pošiljka v carinskem postopku Storitev prednostno (letalski in cestni transport) pomeni prednostni prenos na celotni poti prenosa: pri odpravi pošiljk iz Slovenije v tujino, pri transportu navadnih in standardnih pisem, priporočena in vrednostna pisma pa se vsa prenašajo prednostno.

Površinski (neprednostni) prenos lahko poteka po cesti in letalsko ter pomeni manj pogost prenos kot s storitvijo prednostno (za posamezne države dva do trikrat tedensko).

V tujini se najprej dostavijo prednostne pošiljke, šele nato neprednostne.

Pisma

Informativni časi prenosa so objavljeni v dokumentu Seznam držav, s katerimi se izmenjujejo pisemske pošiljke. Na voljo so tudi na vseh poštah v Sloveniji.

Paketi

Informativni časi prenosa so objavljeni v dokumentu Seznam držav, s katerimi se izmenjujejo paketne pošiljke. Na voljo so tudi na vseh poštah v Sloveniji.

EMS

Natančne čase prenosa za posamezne države lahko preverite v Časi prenosa pošiljk EMS v dnevih ali na telefonski številki 080 14 00.

UPS

Natančne čase prenosa za posamezna območja lahko preverite na spletnem naslovu UPS ali na telefonski številki 080 14 00.

 

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.