Pošlji mi pismo  

Pošta Slovenije je podpornica slovenske kampanje “Pošlji mi pismo”, ki je del evropskega gibanja “Keep me posted“. Gibanje se je začelo v Veliki Britaniji in spodbuja pravico potrošnikov, da lahko sami izberejo način prejemanja pomembnih informacij (kot so pogodbe, davčne napovedi, volilni obrazci, računi, bančni izpiski in podobna obvestila), tj. v papirnati ali digitalni obliki ali na oba načina.

Sodobno elektronsko komuniciranje predstavlja za nekatere potrošnike, ki elektronskih medijev niso vešči, veliko oviro. Zanje in za vse tiste, ki ne želijo poslovati elektronsko, si podporniki gibanja v Sloveniji, med njimi Zveza potrošnikov Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Pošta Slovenije in številni drugi, prizadevajo zakonsko uveljaviti pravico potrošnikov do izbire, na kakšen način bodo komunicirali, ter zagotoviti, da klasičen način obveščanja po pošti ne bo dodatno zaračunan.

Več informacij o gibanju »Pošlji mi pismo« lahko preberete na spletni strani Pošlji mi pismo, kjer lahko postanete tudi podpornik gibanja.

​​
 

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.