Sporočila za medije

Nove poštne znamke julij 2020

Datum objave: 10.07.2020

Tematika letošnjih znamk serije Europa so starodavne poštne poti: dve znamki z nominalama C in D bosta tudi tokrat izšli v dveh malih polah s po osmimi znamkami in vinjeto.

V letošnjem letu praznujemo tudi 100-letnico nogometa na Slovenskem. Jubilej bo Pošta Slovenije obeležila z znamko, ki bo izšla v bloku okrogle oblike, njena nominala pa bo C.

Še dve obletnici bosta obeleženi s tokratnimi znamkami: prva je 400-letnica jeklarstva v Mežiški dolini, ki jo bo Pošta Slovenije obeležila z znamko v poli s 25 znamkami in z nominalo A. Druga je 90. obletnica ustrelitve bazoviških junakov: znamka v poli s 25 znamkami bo imela nominalo 0,82 EUR.

400 let jeklarstva v Mežiški dolini
EUROPA - starodavne poštne poti
EUROPA - starodavne poštne poti

V juliju bo hkrati izšlo tudi pet znamk, ki bodo sestavljale serijo znamk Vinske kleti. Znamke, vsaka bo izšla v poli z desetimi znamkami, bodo prikazovale značilne vinske kleti različnih slovenskih vinorodnih dežel. Nominale teh znamk bodo A, B, 0,82 EUR, 1,08 EUR in C.

Z znamko v poli s 25 znamkami bo Pošta Slovenije obeležila tudi 75. obletnico izdaje prvih slovenskih poštnih znamk za Slovensko primorje in Istro. Njena nominala bo B.

Letošnja znamka serije Euromed Postal prikazuje gastronomijo Sredozemlja. Kulinarične dobrote slovenske sredozemske mize bodo prikazane na znamki z nominalo D, ki bo izšla v poli s 25 znamkami.

100. obletnica požiga Narodnega doma v Trstu
EUROMED POSTAL - Gastronomija Sredozemlja
VINSKE KLETI - Pavličeva klet

Z znamko v poli s 25 znamkami bo Pošta Slovenije obeležila tudi 100. obletnico požiga Narodnega doma v Trstu. Nominala te znamke bo B.

Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa