Denarne storitve  

Na poštah in pogodbenih poštah lahko izvedete gotovinsko čezmejno plačilo za prejemnike plačil v EU, pri čemer je banka prejemnika udeleženka sheme SEPA (Single European Payment Area).

Menjalniško poslovanje za fizične osebe

Storitve za Novo KBM so namenjene fizičnim osebam – prebivalstvu. Večje pošte odkupujejo in prodajajo tujo gotovino v skladu s tečajno listo Nove KBM, ki je objavljena na menjalniških poštah.

Seznam pošt, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja, je na voljo tudi na vseh poštah.

Na področju deviznega poslovanja večje pošte opravljajo storitve (odprtje, vplačila, izplačila) v okviru multivalutnih osebnih računov ter vplačila in izplačila s hranilnih vlogv določenih tujih valutah. V tujih valutah opravljajo storitve samo menjalniške pošte. Dvig tuje valute lahko opravite po predhodnem naročilu, da si menjalniška pošta lahko priskrbi naročeno tujo gotovino.

Nakazilo v tujino in čezmejno plačilo z bremenitvijo osebnega računa pa lahko opravite na vseh poštah (razen na pogodbenih poštah).


Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.

Zadnja odgovorjena vprašanja na tem področju

V katero državo lahko pošljem pošiljko s storitvijo odkupnina?Pošiljko (EMS in poslovni paket) s storitvijo odkupnina lahko pošljete na Hrvaško, pri čemer k pošiljki priložite hrvaški vplačilni dokument HUB. Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen promet pošiljk s storitvijo odkupnina je na voljo tudi na vseh poštah.
 
Pogosto vprašanje: Ali nakazilo v tujino lahko opravim na vsaki pošti?

Na vseh poštah je možno nakazati sredstva v tujino z bremenitvijo osebnega računa s kartico, pa tudi prejeti prilive iz tujine v vseh valutah, s katerimi je možno poslovati na osebnem računu. Pologi in dvigi tuje gotovine pa so možni samo na poštah, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja. Seznam pošt, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja, je na voljo tudi na vseh poštah.​