Denarne storitve  

Z mednarodno poštno nakaznico lahko na varen način pošljete denar naslovnikom v določenih tujih državah. Prav tako lahko na poštah izvedete gotovinsko čezmejno plačilo za prejemnike plačil v EU, pri čemer je banka prejemnika udeleženka sheme SEPA (Single European Payment Area).

 

Vplačila in izplačila poštnih nakaznic

Z mednarodno poštno nakaznico lahko pošljete denar naslovnikom v določenih tujih državah. Z nekaterimi državami je vzpostavljen tudi obojestranski promet pošiljk s storitvijo odkupnina. Obrazec za nakazilo lahko dobite brezplačno na vseh poštah.

Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen poštnonakazniški promet, in Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen obojestranski promet pošiljk s storitvijo odkupnina, je na voljo tudi na vseh poštah.

Storitve za Novo KBM so namenjene fizičnim osebam – prebivalstvu. Večje pošte odkupujejo in prodajajo tujo gotovino v skladu s tečajno listo Nove KBM.

Seznam pošt, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja, je na voljo tudi na vseh poštah.

Na področju deviznega poslovanja pa večje pošte opravljajo storitve (odprtje, vplačila, izplačila) po deviznih hranilnih vlogah, deviznih depozitih in multivalutnih osebnih računih. Nakazilo v tujino z bremenitvijo osebnega računa pa je možno opraviti na vseh poštah.

Imate vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.

​​

Zadnja odgovorjena vprašanja na tem področju

V katero državo lahko nakažem znesek z mednarodno poštno nakaznico?Z mednarodno poštno nakaznico lahko pošljete denar naslovnikom v določenih tujih državah. Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen poštnonakazniški promet, je na voljo tudi na vseh poštah.
V katero državo lahko pošljem pošiljko s storitvijo odkupnina?Obojestranski promet pošiljk s storitvijo odkupnina je trenutno vzpostavljen z Avstrijo, Hrvaško in Španijo. Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen poštnonakazniški promet, in Seznam držav, s katerimi je vzpostavljen obojestranski promet pošiljk s storitvijo odkupnina, je na voljo tudi na vseh poštah.
 
Pogosto vprašanje: Ali nakazilo v tujino lahko opravim na vsaki pošti?

Na vseh poštah je možno nakazati sredstva v tujino z bremenitvijo osebnega računa s kartico, pa tudi prejeti prilive iz tujine v vseh valutah, s katerimi je možno poslovati na osebnem računu. Pologi in dvigi tuje gotovine pa so možni samo na poštah, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja. Seznam pošt, ki opravljajo storitve menjalniškega poslovanja, je na voljo tudi na vseh poštah.​