​​​

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

0 €
Datum izida:24.9.2015 22:00:00
Oblikovanje:Matjaž Učakar
Motiv:Tradicionalni slovenski zajtrk
Tisk:Poštovni tiskárna cenin, Praha, Češka
Izvedba:Štiribarvni ofset v mali poli z 10 znamkami z vonjem po medu
Papir:Chancellor litho PVA gum FSC, 105 g/m2
Velikost:
Zobčanje:Grebenasto 11 1/4 : 11 3/4
Ilustracija:Matjaž Učakar
Fotografija:
Pošta:
Poštna številka:

Tradicionalni slovenski zajtrk

<p><strong>O projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«<br></strong>Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nadgradnja promocijsko<br>izobraževalne akcije slovenskih čebelarjev »En dan za zajtrk<br>med slovenskih čebelarjev v slovenskih vrtcih«, ki poteka<br>pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije, Javne svetovalne<br>službe v čebelarstvu. Namenjena je predvsem izobraževanju<br>in osveščanju otrok o pomenu čebel in čebeljih pridelkov. Na<br>dan, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, t.j. tretji petek<br>v novembru, otroci zajtrkujejo kruh, maslo, med, mleko in<br>jabolko – vse slovenskega porekla! Ta dan je vlada, na pobudo<br>Čebelarske zveze Slovenije, na svoji oktobrski seji leta 2012<br>tudi razglasila za dan slovenske hrane.<br>Namen projekta je tudi, da se otrokom predstavi kako<br>pomemben je zajtrk in predvsem pomen uživanja hrane<br>pridelane v Sloveniji, da otroci še bolj spoznajo pomen<br>kmeta kot pridelovalca hrane in čebele, ki je tesno</p><p>povezana s kmetijstvom in pridelavo<br>hrane. Najpomembnejša naloga čebele je<br>opraševanje, saj s tem pomembno vpliva<br>na pridelavo hrane za ljudi in živali, na<br>pridobivanje različnih industrijskih surovin, pa<br>tudi na človekovo zdravje in druge dejavnike<br>življenja. Pomemben poudarek je tudi na<br>splošnem ozaveščanju mladine o pomenu<br>zdravega načina življenja, vključno s pomenom<br>gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.<br>Veseli nas, da je Pošta Slovenije na našo<br>pobudo izdala posebno znamko z motivom v<br>navezavi na temo Tradicionalnega slovenskega<br>zajtrka. Znamka je res nekaj posebnega, saj<br>je tiskana v posebni tehniki tiska - tako, da bo<br>imela vonj po medu.</p><p><br>Čebelarska zveza Slovenije<br>Boštjan Noč, predsednik</p>