Znamke EUROPA povezujejo Evropo

Datum objave: 11.05.2018

Letošnja tema »Mostovi« nas bo popeljala na brezčasno potovanje med različnimi arhitekturnimi in strukturnimi slogi ter nam pokazala nekatere najosupljivejše inženirske dosežke, ki jih najdemo po vsej Evropi.

Ob pogledu na sociološki razvoj evropske družbe skozi stoletja hitro opazimo, da je bil v veliki meri dosežen s pomočjo velikih inženirskih dosežkov, med njimi tudi mostov. Ti objekti so imeli pomembno vlogo, saj so prebivalci zaradi njih lahko zaobšli naravne ovire, med različnimi ozemlji so lahko potovali svobodneje in hitreje prišli do pomembnih potrebščin. To je prineslo več udobja, stabilnosti in kulturnih izmenjav med njimi. Skozi čas so se pri izgradnji mostov uveljavljale nove gradbene tehnike in nove arhitekturne oblike, zato so nastali zelo raznoliki objekti.

Danes je izredno zanimivo opazovati pristno raznolikost zgrajenih objektov, in če pogledamo onkraj njihove funkcionalne vloge, spoznamo, da so lahko mostovi tudi neskončen vir navdiha za novo generacijo inženirjev, arhitektov, fotografov in umetnikov. Zato pri PostEurop vabimo vse navdušence, da se potopijo v to čudovito temo, si ogledajo čudovite in raznolike znamke EUROPA iz leta 2018 na spletni strani PostEurop in glasujejo za svojo najljubšo znamko.

»Glede na pomen, ki so ga mostovi imeli za razvoj Evrope, in glede na njihov prispevek k videzu evropske krajine smo zelo veseli, da v letošnjem tekmovanju sodeluje toliko edinstvenih in lepih znamk. Izbrana tema je oblikovalcem dala možnost, da so raziskali in razvili raznovrstne koncepte, saj je zanjo mogoče uporabiti različne umetniške tehnike. Vsakič, ko pogledamo most, lahko vidimo mešanico modernih in starodavnih arhitekturnih slogov, ki jih zlahka prenesemo na čudovito znamko,« je povedala Agnieszka Trzaskowska, predsednica delovne skupine za znamke in filatelijo pri združenju PostEurop.

Oglejte si znamke EUROPA in glasujte za svojo najljubšo še danes.

Vabimo vas, da na spletni strani PostEurop glasujete za slovensko znamko in ji tako pomagate k njeni čim boljši uvrstitvi na tekmovanju, ki bo odprto do 9. septembra 2018.Zmagovalne znamke bomo razglasili na plenarni skupščini združenja PostEurop, ki se bo odvijala 3. oktobra 2018 v Gruziji.Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa