Novice

Z znamkami iz serije EUROPA po starodavnih poštnih poteh

Datum objave: 08.05.2020
Tekmovanje PostEurop za najlepšo znamko

Na dan Evrope raziščite starodavne poštne poti in glasujte za najlepšo znamko iz serije EUROPA.
Ljubitelje filatelije, pošte in zgodovine bo tokratna serija znamk popeljala od začetkov prenosa sporočil do strukturiranega poštnega omrežja. Poštni operaterji danes ponujajo univerzalne storitve, ki segajo v vse kotičke sveta.

Znamke serije EUROPA že od leta 1956 izdajajo evropski poštni operaterji in veljajo za ene najbolj priljubljenih med zbiratelji po vsem svetu. Pričajo o skupni kulturi, zgodovini, naravnih značilnostih in skupnih ciljih evropskih držav. Prav tako te znamke še dodatno povezujejo evropske države.

9. maja je Združenje evropskih javnih poštnih operaterjev PostEurop ponovno odprlo tekmovanje za najlepšo znamko, letos na temo »starodavnih poštnih poti«.

Slovenija je na tekmovanje prijavila znamko z motivom postiljona, poštnega jezdeca s poštnim rogom v rokah, ki je postal sinonim za poštarja, prinašajočega radostno vest. Znamko z nominalo 1,31 EUR je oblikoval ilustrator Zlatko Drčar. V seriji Europa bo sicer izšla še znamka z motivom starorimskega potovalnega voza z voznikom in dvovprego.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa