Novice

Veteranske godbe iz vse Slovenije zaigrale po Mariboru

Datum objave: 03.10.2022

V Mariboru so se po petih letih ponovno srečale veteranske godbe, in sicer na 14. Festivalu veteranskih godb Slovenije. Domača godba, Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor, je na festivalu v lepem jesenskem sobotnem popoldnevu gostila šest veteranskih godb iz različnih krajev po Sloveniji.

Veteranske godbe so najprej poživile mariborski mestni utrip na individualnih nastopih po mestu oziroma na mestnih trgih, kasneje pa so se zbrale pri Stari trti na Lentu, kjer se je festival zaključil s skupnim nastopom vseh orkestrov.
Ob zaključku festivala je aktiv veteranskih godb Slovenije razglasil svoje nove ambasadorje. Pravico do naziva ambasador ima godbenik, ki ima dopolnjenih osemdeset let, mora biti član ene od veteranskih godb in imeti mora vsaj dvajset let godbeniškega staža. Ker je festival v zadnjih dveh letih zaradi epidemioloških omejitev odpadel, so ambasadorje razglasili tudi za pretekli dve leti.

Pošta Slovenije ob tej priložnosti čestita novim ambasadorjem in za uspešno izveden festival domači godbi, Godbi veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor, ki sicer letos praznuje 20. obletnico uspešnega delovanja.
Godbi veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •