Novice

Študentski "Business Hive"

Datum objave: 22.03.2022

Pred dnevi je potekal hackathon (organizirano tekmovanje v reševanju poslovnih in tehnoloških izzivov ter izzivov v znanju) »Business Hive«, na katerem so sodelovali študentje. Pošta Slovenije podpira različne izobraževalne projekte in s tem mladim pomaga tudi pri pridobivanju različnih poslovnih izkušenj.

»Business Hive« je mednarodno tekmovanje, ki spodbuja študente k reševanju različnih poslovnih izzivov. Ustvarjalni proces študentom poleg visoke nagrade prinaša tudi poznanstva v uspešnih slovenskih podjetjih, kar je odlična popotnica pri pridobivanju poslovnih izkušenj in iskanju prvih zaposlitev.

Pošta Slovenije je študentom predstavila poseben izziv, ki so ga reševali v skupinah, na koncu pa pripravili načrt rešitve. Tema izziva je bila predstaviti, kakšen poslovni model/strategijo/rešitev/načrt bi vzpostavili za čim boljši izkoristek naših strateških sredstev (vozil, infrastrukture itd.), in poiskati primeren nadomestek za upadajoč promet pisemskih pošiljk.

Končni izdelki so ponudili nekaj zanimivih rešitev. Zmagovalna skupina je prepričala z rešitvijo, ki predvideva souporabo naših e-vozil s širšo javnostjo z namenom večje mobilnosti, izvajanja transporta in mikrologistike. Naraščajoče število deležnikov v množičnem zunanjem izvajanju dostave (crowdsourcingu) narekuje večjo potrebo po zagotavljanju primernih sredstev za dostavo. Zmagovalna skupina je s poglobljenim in intuitivnim vpogledom v problem prepoznala in razumela to potrebo ter jo primerno naslovila, hkrati pa je postavila primerne poslovne podlage, ki bi omogočile na primer dostavo živil iz bližnjih živilskih trgovin.

Iskrene čestitke zmagovalni ekipi.

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •