Novice

Na Poštnem hekatonu skupaj s študenti iskali rešitve za izzive prihodnosti

Datum objave: 28.03.2023

Pošta Slovenije je 23. in 24. marca na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru priredila poštni hekaton 2023. Na njem je gostila več kot 30 študentov z različnih področij. Študentje prometa in logistike, informatike in računalništva, ekonomije ter drugih ved so pod strokovnim vodstvom mentorjev iskali inovacijske rešitve za izzive sedanjosti in prihodnosti na področju dostave in logistike.

Na dvodnevnem dogodku, ki ga je organizirala Pošta Slovenije s partnerji, je tekmovalo več kot 30 študentov, razdeljenih v  osem ekip. Prisotni so bili mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojno-raziskovalnih inštitutov, ki so zagotavljali učinkovit okvir za razvoj prebojnih idej. Udeleženci so v skupinah razvijali inovativne rešitve s področja brezogljične logistike, digitalne preobrazbe, agilne logistike in avtonomnih operacij, vse s ciljem trajnostnega razvoja oziroma preobrazbe pošte v smeri družbe 5.0.

Ob zaključku dogodka so ekipe svoje rešitve predstavile strokovni komisiji. Najboljše med njimi so prejele privlačne nagrade in povabilo k nadaljnjemu sodelovanju s Pošto Slovenije oz. partnerji dogodka. 


 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •