Sporočila za medije

Pošta Slovenije izdala prvi sklop letošnjih poštnih znamk

Datum objave: 28.01.2022

Prvi letošnji izid slovenskih poštnih znamk zaznamujeta kar dva velika dogodka.

Z željo po čim boljših uvrstitvah slovenskih športnikov pozdravljamo skorajšnji začetek XXIV. zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Izšli sta dve znamki v mali poli s šestimi znamkami (3 x 2) in tremi vinjetami.

Leta 2022, natančneje 11. februarja, bo minilo 100 let od rojstva Ele Peroci, slovenske mladinske pisateljice in pedagoginje, katere dela so klasika slovenske mladinske literature. V seriji znamk Znamenite osebnosti ji posvečamo znamko, ki je izšla v poli s 25 znamkami.

Že tradicionalno izdajamo tudi voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami.

Z znamko v poli s 25 znamkami Pošta Slovenije podpira projekt Razvoj slovenščine v digitalnem okolju.

Začenjamo tudi z novo serijo znamk Naravna jezera Slovenije. Prva izmed petih znamk predstavlja Krnsko jezero, izšla je v bloku z eno znamko.

Nadaljujemo tudi serijo Sodobni rokodelci Slovenije, v kateri predstavljamo sodobno oblikovanje lesa. Na znamki v poli s 16 znamkami je predstavljeno izdelovanje lesenih plovil oblikovalca Anžeta Logarja.

znamka
znamka
znamka
znamka
znamka
znamka
znamka

Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani pod zavihkom Poštna znamka .


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •