Novice

Ponudba električnih prevoznih sredstev na poštah - za trajnostno mobilnost posameznikov in družbe

Datum objave: 03.06.2022

Vse več podjetij in posameznikov prisega na trajnostno električno mobilnost

V Pošti Slovenije v skladu s cilji trajnostnega razvoja, med katere spada tudi električna mobilnost, pospešeno izvajamo aktivnosti za prehod na nizkoogljično gospodarstvo. Svetovna poštna zveza je Slovenijo tako že drugo leto zapored uvrstila v prvo kategorijo držav članic, katerih nacionalni operaterji z ukrepi okoljskega upravljanja uspešno zmanjšujejo negativne vplive na okolje.

Prenos poštnih pošiljk je dejavnost, ki je neločljivo povezana s prometom. Del našega voznega parka so zato tudi do okolja prijazna vozila. Zadnjih deset let nenehno vlagamo v tehnologije, prijazne do okolja. Trenutno je delež e-vozil 12-odstoten, do leta 2025 pa je predvideno, da bo kar 46-odstotkov naših vozil na električni pogon.


Ponudba električnih prevoznih sredstev na poštah – za trajnostno mobilnost posameznikov in družbe

Poleg elektrifikacije voznega parka Pošte Slovenije želimo spodbujati trajnostno mobilnost tudi pri splošni javnosti in naših zaposlenih. Uporaba električnih vozil, polnjenih z obnovljivimi viri energije, omogoča premagovanje večjih razdalj in hitrejše doseganje ciljev. V juniju smo v prodajo na poštah  tako vključili tudi električne skiroje in zložljiva električna kolesa.

           opis slike        

Zapeljite se v poletje z do okolja prijaznimi električnimi prevoznimi sredstvi za vse generacije. Več o aktualni ponudbi:      

Zložljivo e-kolo Econo Navis S9

Vaš nepogrešljiv spremljevalec na navtičnih potovanjih, na kampiranju, ko se v mesto pripeljete z avtomobilom in želite pot nadaljevali na kolesu.

E-skiro ECO Speed 8

S svojo močjo in tremi stopnjami vožnje navdušuje  tudi zahtevnejše uporabnike. Z enim polnjenjem lahko prevozite kar do 40 km (testirano na običajnih slovenskih cestiščih in pri povprečni teži odraslih voznikov). 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •