Sporočila za medije

Odprtje novih prostorov poste Videm pri Ptuju

Datum objave: 06.07.2021

Danes ob 9. uri je slovesno potekalo odprtje novih poslovnih prostorov pošte 2284 Videm pri Ptuju. Za celotno naložbo je Pošta Slovenije namenila okoli pol milijona evrov. Novi prostori so opremljeni s tremi informatiziranimi delovnimi mesti, urejen je prostor za pismonoše ter prostor za razkladanje in nakladanje paketnih pošiljk. Poskrbljeno je za večjo varnost in boljše delovne pogoje zaposlenih. Z novo investicijo bo večji tudi prostor za stranke, prav tako pa jim bo na voljo več parkirišč.


 

Pošta 2284 Videm pri Ptuju bo izvajala storitve na območju, ki obsega 2531 gospodinjstev. Na pošti je trenutno 12 zaposlenih (od tega trije, ki opravljajo delo na okencih ter devet pismonoš). Skupna površina pošte znaša 235 m².

 

Pošta Slovenije poleg nadgradnje in razvoja novih storitev v zadnjih letih pospešeno vlaga v posodobitev, informatizacijo in avtomatizacijo poslovanja. Za pospešitev transformacije poslovanja bo Skupina Pošta Slovenije v obdobju do leta 2025 vsako leto namenila več kot 35 milijonov EUR investicij. V letu 2021 se v Pošti Slovenije prednostno osredotočajo na nadaljevanje integracije poslovanja Skupine Pošta Slovenije in Skupine Intereuropa, gradnjo dobrih 5.000 m² velike logistične hale na območju PLC LJ, prenovo in širitev paketnega poslovanja ter flote električnih vozil. Hkrati v Pošti Slovenije vzpostavljajo sodobne oblike točk za sprejem in izročanje pošiljk –  poleg mreže poslovalnic (lastnih in pogodbenih pošt po Sloveniji) imajo v  večjih krajih po Sloveniji tudi mrežo 24 paketomatov, dve samopostrežni enoti 24/7, naslovnikom pa so na voljo sprejemno-izročilna mesta na  Petrolovih in Molovih bencinskih servisih ter mreža 450  paketnikov. Strankam je na voljo tudi spletna aplikacija PS Pošlji paket, s katero lahko pripravijo pošiljko za pošiljanje kar doma ter jo nato oddajo v prenos na najbližji poštni poslovalnici ali v PS Paketomat.

 

*Na fotografiji:

Objekt so namenu slovesno predali (z leve proti desni): župan občine Videm pri Ptuju g. Branko Marinič, vodja pošte Videm pri Ptuju ga. Alenka Čeh, predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije g. Franci Mihelič in direktor Poslovne enote Maribor g. Janez Pernek.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa