Novice

Nove poštne znamke v januarju

Datum objave: 24.01.2024

V petek, 26. januarja letos, bodo izšle nove priložnostne poštne znamke, v poštnem prometu pa bodo na voljo tudi nove redne poštne znamke na samolepilnem papirju. Na dan izida bosta tudi dve predstavitvi priložnostnih poštnih znamk. Predstavitev znamke Podpeško jezero bo ob 11. uri v Krajinskem parku Ljubljansko barje v Dvorani Kulturnega doma. Predstavitev znamke ob 100-letnici Triglavskega narodnega parka in odprtje filatelistične razstave pa bo ob 10. uri v Infocentru Triglavska roža Bled.  

Pošta Slovenije prvi letošnji izid poštnih znamk začenja z voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke serije Ljubezen bo tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami.

V seriji Znamenite osebnosti bosta predstavljeni dve pomembni in zaslužni osebnosti. S prvo znamko bo Pošta Slovenije obeležila 200. obletnico rojstva prvega slovenskega realističnega krajinskega slikarja Marka Pernharta, drugo znamko pa posveča smučarskemu skakalcu Janezu Poldi in njegovi 100. obletnici rojstva.

Pošta Slovenije začenja tudi z novo serijo znamk Slovenske ustvarjalke. Na prvi znamki, ki bo izšla v poli s 16 znamkami, predstavlja Josipino Urbančič Turnograjsko, prvo slovensko pesnico in skladateljico, ki je bila tudi pisateljica in pianistka.

Z znamko v bloku bo Pošta Slovenije obeležila 100-letnico izobraževanja medicinskih sester v Sloveniji, znamko v poli s 25 znamkami pa posveča 100-letnici zavarovanja Triglavskega narodnega parka.

Serijo Naravna jezera Slovenije Pošta Slovenije dopolnjuje z znamko v bloku, na kateri bo predstavljeno Podpeško jezero.

Januarja bo dopolnjena tudi ponudba rednih poštnih znamk, ki so natisnjene v polah po 50 znamk na samolepilnem papirju. Izšle bodo štiri znamke, ki jih bodo krasili motivi lilij.

Vse priložnostne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Poštna znamka (posta.si)

http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike novice/izid_900x420.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa