Novice

Nove poštne znamke

Datum objave: 27.03.2024

V petek, 29. marca, bodo izšle nove poštne znamke.

29. marca bo drugi letošnji izid znamk, v katerem bo Pošta Slovenije nadaljevala s serijo znamk Rastlinstvo. Izšle bodo štiri znamke z motivi rastlin Pohorja. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo prikazani brkata zvončnica, rjasti sleč in nepravi sršaj. Na četrti znamki, ki bo izšla v bloku, bo oranžna škržolica. Ob tej priložnosti bo tudi slavnostna predstavitev poštnih znamk z motivi rastlin Pohorja. Predstavitev bo v četrtek, 28. marca, ob 17.30 v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede na gradu Hompoš (Pohorski dvor) v Pivoli.

V sklopu serije Turizem bo izšla že druga znamka na temo »Slovenija v presežnikih«. Na znamki v poli s 25 znamkami bo prikazan macesen v Mali Pišnici, ki velja za enega največjih macesnov Sloveniji.

Na znamki serije Prvi slovenski izumitelji s patenti bo predstavljen Feliks Lobe. Znamka bo izšla v bloku z eno znamko.

Slovenija bo letos praznovala 20-letnico članstva v Evropski uniji. Jubilej bo Pošta Slovenije zaznamovala z znamko, ki bo izšla v mali poli z desetimi znamkami. Z znamko v poli s 16 znamkami bo obeležila tudi 100-letnico radioamaterstva na Slovenskem.

Vse priložnostne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije.


 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •