Nove poštne znamke

Datum objave: 28.01.2020


Ob januarskem izidu znamk bosta tudi dve promociji priložnostnih poštnih znamk. V četrtek, 30. januarja 2020, bo ob 12. uri v rojstni hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu predstavitev znamke ob 160. obletnici rojstva Huga Wolfa. V petek, 31. januarja 2020 pa bo ob 12. uri v Kulturnem domu Krško predstavitev znamke ob 500. obletnici rojstva Adama Bohoriča.

Prvi izid letošnjega leta Pošta Slovenije začenja, kot je že stalnica, z voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke te serije bo tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami, njena nominala pa bo B (0,58 EUR).

Voščilna znamka ljubezen
Adam Bohorič
Hugo Wolf

Leta 2020 bo minilo 500 let od rojstva Adama Bohoriča, slovenskega protestanta, slovničarja in šolnika. Hkrati se bo Pošta Slovenije v tem letu spomnila tudi 160. obletnice rojstva skladatelja Huga Wolfa. Obe pomembni in zaslužni osebnosti bomo obeležili z znamko v seriji Znamenite osebnosti, vsaka bo izšla v poli s 25 znamkami. Nominala znamke, posvečene Adamu Bohoriču, bo 0,70 EUR, nominala znamke z motivom Huga Wolfa pa bo 1,45 EUR.

Po kitajskem horoskopu se bo pričelo leto podgane, znamka te serije pa bo tudi tokrat izšla v poli s 25 znamkami. Njena nominala bo 1,51 EUR.

Predstavitev bogate arhitekture na Slovenskem se nadaljuje z znamko v bloku, na kateri bo prikazana palača Mestne hranilnice ljubljanske, delo arhitekta Josipa Vancaša. Nominala te znamke bo 1,85 EUR.

Kitajski horoskop - leto podgane
Arhitektura na Slovenskem - Mestna hranilnica ljubljanska
Sodobni rokodelci Slovenije - sodobno oblikovanje kovine
Obletnice - 100. obletnica Spomenice za varstvo narave

Lani začeto serijo znamk Sodobni rokodelci Slovenije letos nadaljuje znamka, ki bo prikazovala sodobno oblikovanje kovine. Znamka z nominalo 1,31 EUR bo izšla v poli s 16 znamkami.

V seriji znamk Obletnice bo Pošta Slovenije z znamko v poli s 25 znamkami in z nominalo 0,95 EUR obeležila 100. obletnico Spomenice za varstvo narave.

Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na spletni strani.


Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa