Ne spreglejte posodobljena obvestila o prispeli pošiljki

Datum objave: 27.03.2017
Posodobljeno obvestilo o prispeli pošiljki
 

V Pošti Slovenije informatiziramo in posodabljamo poslovanje. V okviru tehnoloških posodobitev na dostavi smo tako pismonoše opremili z mobilnimi telefoni in mobilnimi tiskalniki.

Uporabniki tako lahko določene pošiljke prevzemajo tudi s podpisom na zaslon mobilnega telefona, kar nadomesti obstoječe »papirno poslovanje« in služi izključno kot potrditev prevzema določene pošiljke. Posodobili pa smo tudi obvestilo o prispeli pošiljki, ki vas pričaka v nabiralniku, če vas v času obiska pismonoše ni doma. Obvestila o prispeli pošiljki, ki jih pismonoši natisnejo na dostavi so standardizirana in vsebujejo vse potrebne informacije, ki jih potrebujete za prevzem pošiljke na pošti.

Ker je novo obvestilo na pogled drugačno od dosedanjega, smo uporabnike poštnih storitev seznanili z novim izgledom - v ta namen smo v Pošti Slovenije pripravili tudi letak »Nova obvestila o prispeli pošiljki«, ki je namenjen gospodinjstvom, da se seznanijo z videzom novega obvestila.

Pomembno

Ta novost pa ne velja za pošiljke, ki se vročajo po posebnih zakonih, npr. pisma, ki se vročajo po Zakonu o upravnem postopku, Zakonu o pravdnem ter po Zakonu o kazenskem postopku. Pri teh pošiljkah mora pismonoša v skladu z določbami zakona še vedno ročno izpolniti obvestilo o prispeli pošiljki. Prav tako mora naslovnik prevzem teh pošiljk potrditi z zapisom datuma z besedo in podpisom. Obvestila o prispeli pošiljki, ki so jih naslovniki bili vajeni do sedaj, pa se še dalje uporabljajo tudi za obveščanje o prispelih pošiljkah z osebnimi izkaznicami, potnimi listi in vozniškimi dovoljenji.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa