Novice

Logistični kongres 2022 predstavil prihodnost oskrbovalnih verig

Datum objave: 11.04.2022

Logistični kongres v organizaciji SLZ (Slovensko logistično združenje) je zaradi velike udeležbe govorcev in slušateljev prerasel v mednarodni dogodek povezovanja, izmenjave znanj ter primerov dobre prakse med ključnimi deležniki, ki krojijo prihodnost logistične panoge doma in po svetu.

 Logistični kongres 2022

V okviru uvajanja novih tehnologij ter razvoja alternativnih možnosti izvajanja dostave pošiljk in tovorov je Pošta Slovenije predstavila svoje načrte v povezavi z razvojem uporabe brezpilotnih letalnikov v logistiki.

 

Primeri dobrih praks so postregli tudi z zanimivimi poudarki, povezanimi z gradnjami logističnih centrov, kjer ne gre zgolj za gradbene projekte, temveč za dolgoročne procese in nujnost celovite procesne presoje potreb posameznih družb v vlogi investitorjev. Izpostavljena je bila tudi nujnost vlaganj v jugovzhodni del Evrope, z največjimi potenciali na območju republik nekdanje Jugoslavije.

 

Prihodnost razvoja logistike je tudi avtomatizacija internih logističnih procesov v logističnih centrih, bodisi z vidika vključevanja avtonomnih vozil (AGV, AMR) bodisi z vidika robotizacije posameznih faz procesov. Težnja vseh logističnih podjetij je tako uvajanje robotizacije opravil, velik potencial pa izkazuje tudi uvedba tako imenovanih kolaborativnih robotov, ki v proizvodnem procesu sodelujejo z zaposlenimi.

 

Navdušujoči so tudi primeri uvajanja umetne inteligence v transportno funkcijo in njeno optimizacijo. 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •