Novice

Ljubljana na francoskih znamkah

Datum objave: 22.04.2022

Danes je poštni operater Francije predstavil blok štirih znamk iz serije Evropske prestolnice, na katerih predstavlja Ljubljano. Blok bo izšel 25. aprila in nadaljeval sprehod po evropskih prestolnicah. Na znamkah je predstavljenih tudi nekaj arhitekturnih dela arhitekta Jožeta Plečnika. Ponosni smo, da so njegova dela močno prepoznavna tudi izven naših meja.

Izid znamk bo prispeval tudi k turistični promociji Slovenije, kar je dokaz več, da znamke ne poznajo meja in so prave ambasadorke držav v svetu. Poleg promocijske funkcije so znamke most, ki povezuje ne samo zbiratelje, temveč tudi različne kulture. Izdaja znamk je zato eno lepših poslanstev oziroma častnih nalog poštnih operaterjev.

Generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot je obisk predstavitvenega dogodka ob izdaji znamke v Parizu izkoristil tudi za poslovna srečanja s predstavniki francoskega poštnega operaterja La Poste, veleposlanico Republike Slovenije v Parizu Metko Ipavic ter se srečal z namestnikom generalnega direktorja Svetovne poštne zveze Marjanom Osvaldom.

Ogledali so si tudi eno najmodernejših digitalnih pošt v Evropi, La Poste du Louvre, ki se nahaja v središču Pariza in je del najmodernejšega poslovnega kompleksa in kompleksa za prosti čas in nakupovanje.

Ljubljana na- rancoskih znamkah

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •