Novice

Zadnji letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 10.11.2023

Kot je že stalnica, so praznične znamke tudi tokrat izdane v samolepilnih polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk sta A (oz. 0,75 EUR) in C (1,57 EUR), nominali božičnih znamk pa B (oz. 0,98 EUR) in C (1,57 EUR).

​Novembra je izšla tudi prva znamka nove serije, imenovane Človeška čutila, kjer je na prvi znamki predstavljeno čutilo za tip. Znamka je izšla v bloku z eno znamko, njena nominala pa bo 2,69 EUR.

Pošta Slovenije nadaljuje tudi s serijo Slovenske znanstvenice. Na že peti znamki te serije predstavlja slovensko filozofinjo, dr. Almo Sodnik. Znamka je izšla v mali poli z desetimi znamkami in nominalo 0,75 EUR.

Lani začeto serijo Slovenski pregovori in reki dopolnjuje z znamko, posvečeno pregovoru »Ura teče, nič ne reče!« Znamka je izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala je 0,98 EUR.

V seriji Slovenski letalski pionirji in dogodki je znamka posvečena prvemu slovenskemu letalcu in letalskemu konstruktorju Edvardu Rusjanu. Tudi tretja znamka te serije je izšla v poli s 16 znamkami, njena nominala pa je 2,67 EUR.

Izšla je tudi razglednična dopisnica, s katero je Pošta Slovenije obeležila 40. Piranske dneve arhitekture.

Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Poštna znamka (posta.si). 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •