Novice

Dobrodelna akcija Poštar Pavli polni šolske torbe poteka že deseto leto

Datum objave: 02.06.2022
  
   

Pošta Slovenije tudi letos, že deseto leto zapored, pomaga z akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe Zvezi prijateljev mladine Slovenije. V dobrodelni akciji zbira denar za nakup delovnih zvezkov oziroma šolskih potrebščin in materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov ter drugih šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Samo v zadnjih treh letih je Pošta Slovenije s pomočjo dobrih ljudi zbrala več kot 93.000 kosov šolskih potrebščin in več kot 26.900 evrov finančne pomoči.

  
          
opis slike
Nakazilo lahko izvedete tudi s pomočjo skeniranja QR kode.
        
           

Finančno pomoč lahko posamezniki od 3. junija do 9. oktobra 2022 prispevajo z nakazili na TRR SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002,  namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919: s ključno besedo SOLA prispevajo 1 evro, s ključno besedo SOLA5 pa 5 evrov.

             

Tisti, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije, kjer jih hkrati oddajo. Zbiranje šolskih potrebščin bo zaključeno 5. avgusta 2022. Zbrane šolske potrebščine bo Zveza prijateljev mladine Slovenije razdelila otrokom do začetka novega šolskega leta.

 
  

»Akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe so zaposleni na Pošti Slovenije vzeli za svojo, saj se zavedamo, da lahko tudi na ta način prispevamo k boljšemu jutri za tiste, ki to potrebujejo. Z različnimi projekti na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja se trudimo družbi vračati tam, kjer to najbolj potrebuje; najsi bo to z donacijami, podporo družbeno odgovornim akcijam in dobrodelnim projektom ali sponzoriranjem športa, izobraževanja, kulture. Letos bomo za razne donacije namenili nekaj več kot 200.000 evrov. In po svojih najboljših močeh se bomo podobno trudili tudi v prihodnje,« poudarja generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot.

Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), pa ob začetku dobrodelne akcije izpostavlja: »Zelo smo veseli, da dobrodelna akcija Poštar Pavli polni šolske torbe, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in Pošte Slovenije, v letu 2022 praznuje prvo okroglo obletnico – že deset let se vsako poletje skupaj z dobrimi ljudmi in podjetji trudimo, da jeseni olajšamo vstop v šolo čim več učencem iz socialno šibkih družin. Želimo si, da bi bile ob tej priložnosti letošnje košare v poštnih poslovalnicah napolnjene do vrha, enako veseli pa bomo vsakega poslanega SMS-a ali nakazila za nakup delovnih zvezkov. Ob koncu poletja bodo zbrane šolske potrebščine naše članice po Sloveniji razdelile družinam in razveselile otroke ob vstopu v novo šolsko leto. Hvala vsem, ki ste v vseh teh letih že pomagali, in hvala vsem, ki še boste.«

  

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •