Novice

V poštnih poslovalnicah Digi info točke

Datum objave: 14.11.2023

Pošta Slovenije je s 45 lokacijami pošt in certificiranimi kadri kot konzorcijski partner vstopila v projekt vzpostavitve in delovanja Digi info točk po vsej državi, katerega naročnik je Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Z vključitvijo v projekt Pošta Slovenije sledi družbeno prepoznani vlogi in strategiji na področju digitalne preobrazbe.

Na Digi info točkah bodo svetovalci prebivalkam in prebivalcem v vseh slovenskih občinah svetovali pri uporabi digitalnih javnih storitev. Strankam bodo v poštnih poslovalnicah nudili pomoč pri uporabi elektronske osebne izkaznice in s tem povezane aplikacije, pri prijavi v elektronske storitve in elektronskem podpisovanju, pri dostopu do elektronskih storitev na različnih portalih, kot so eUprava, SPOT, zVEM, e-storitve ZPIZ, eDavki ipd.

Svetovalci, ki bodo v okviru Digi info točk v poštnih poslovalnicah svetovali občanom, so morali opraviti posebno izobraževanje. Uporabnikom bodo glede digitalnih javnih storitev svetovali na 40 poslovalnicah Pošte Slovenije in na 5 pogodbenih poštah.

Projekt spodbuja digitalno vključenost in ozaveščanje prebivalcev, dvig digitalnih kompetenc vseh ciljnih skupin in pospeševanje uporabe digitalnih javnih storitev, ki prebivalcem poenostavljajo sodelovanje z javnim sektorjem oz. javnimi institucijami. Digi info točke bodo delovale pet dni v tednu 18 ur na teden v skladu z urniki.

Več informacij o Digi info točkah je na voljo na https://digitocke.si/ in https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/digiinfo-si/.

Lokacije lahko preverite v spodnjem seznamu.

Seznam digi info točk na PS.pdf


http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/digitocke_900x420.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •