Koronavirus

COVID 19 – ukrepi na poštah v skladu z novim odlokom

Datum objave: 09.10.2020

V Pošti Slovenije vseskozi izvajamo  varnostne ukrepe, ki so v tem obdobju potrebni in izhajajo iz smernic ter navodil pristojnih institucij.  Med drugim je na podlagi smernic NIJZ sprejet tudi ukrep omejevanja števila strank v prostoru za stranke glede na velikost samega prostora pošte, kar je v skladu tudi z novim odlokom.  Prav tako je v veljavi ukrep obveznega nošenja zaščitne maske in razkuževanja rok za vse stranke na poštah. Pred vhodom v poštne prostore so izobešena obvestila za stranke, v katerih je zapisano število oseb, ki se lahko sočasno zadržuje v notranjosti pošte ter napotek o obveznem razkuževanju rok pri vstopu v prostore pošte. Za vstop v poštne prostore veljajo tudi ostali preventivni ukrepi, in sicer redna prezračevanje prostora in zagotavljanje vsaj 2 m varnostne razdalje med osebami. Prav tako je v vseh prostorih poštnih poslovalnic obvezno nošenje zaščitnih mask za vse zaposlene, prostor za stranke pa je od prostora za zaposlene tako že vseskozi ločen z zaščitnimi stekli.  

Do nadaljnjega ostajajo v veljavi tudi pravila glede vročanja pošiljk. Vse vrste poštnih pošiljk  se že od 11. maja letos vročajo na običajen način, vendar brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje. V  primeru, da ustrezne varnostne razdalje ni mogoče zagotoviti, se preprečuje možnost širjenja bolezni COVID19 z obveznim nošenjem zaščitne maske, rednim razkuževanjem rok ali uporabo zaščitnih rokavic in razkuževanjem pisal pismonoš. Nošenje zaščitne maske je obvezno tudi pri vročanju v zaprtih prostorih, do trenutka ko se zapusti objekt. Nekatere storitve, kot so dostava z vnosom v stanovanje, vnos/odvoz blaga v stanovanje naslovnika, fotokopiranje ipd., se do nadaljnjega tako še vedno ne izvajajo.

Ob tem strankam predlagamo, da se v kar največji možni meri poslužujejo alternativnih oblik pošte za sprejem in izročanje pošiljk.

Vsekakor stranke vljudno prosimo, da se držijo predpisanih navodil in priporočil pristojnih institucij, saj bomo le tako poskrbeli za svoje zdravje in zdravje drugih ljudi.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa