Sporočila za medije

V Kopru druga samopostrežna enota PS 24/7 na prostem

Datum objave: 04.09.2018
Na fotografiji nova enota PS 24/7 v Kopru

Pošta Slovenije je v Kopru, na parkirišču trgovine Lidl (Kolodvorska c. 5), v uporabo predala samopostrežno enoto PS 24/7 na prostem. Samopostrežna enota na prostem strankam 24 ur na dan, vse dni v letu, omogoča preprost dostop do izbranih poštnih in bančnih storitev, kjer je strankam poleg PS paketomata na voljo tudi bankomat Nove KBM ter avtomat z izbranimi izdelki Obalnih lekarn Koper, podjetij Telemach in Lidl. Samopostrežna enota v Kopru je tako že druga enota na prostem v Sloveniji, lani je Pošta Slovenije prvo samopostrežno enoto na prostem odprla v Ljubljani, v nakupovalnem središču Rudnik. 

Samopostrežni enoti PS 24/7 na prostem,  skupaj s samopostrežno POŠTO 24/7 na Čopovi ulici v Ljubljani, mrežo 24 sodobnih paketomatov v večjih mestih po Sloveniji in možnostjo oddaje pošiljk prek spletne aplikacije PS Pošlji paket, predstavljata pomemben del razvejane mreže klasičnih pošt. S sodobno obliko in zanimivo ponudbo, predvsem pa učinkovito in hitro storitvijo ter enostavno »non-stop« dostopnostjo pomenita nov mejnik v razvoju in delovanju Pošte Slovenije v prihodnje.

Samopostrežno enoto Pošte Slovenije PS 24/7 v Kopru sestavljajo med seboj povezani avtomati, ki strankam omogočajo različne storitve. Stranke lahko oddajo navadne pisemske pošiljke, kupijo različne kuverte in paketno embalažo, dopisnice, razglednice, poštne znamke ter druge izdelke iz prodajnega avtomata. Na paketomatu lahko preprosto sprejemajo in oddajajo paketne pošiljke, na bankomatu Nove KBM pa položijo ali dvignejo gotovino ter plačajo položnice. Na avtomatih Obalnih lekarn Koper, Lidla in Telemacha lahko izvedejo nakup izbranih izdelkov. Ob enoti je postavljena tudi »eko pametna klop«, ki omogoča brezplačno polnjenje elektronskih naprav preko USB. Posebnost enote je tudi konstrukcija, saj omogoča premik na drugo lokacijo in prilagoditev storitev potrebam uporabnikov na novi lokaciji. 

Pošta Slovenije sledi globalnemu poštnemu in logističnemu razvoju ter izvaja potrebne spremembe. Tako z novostmi, ki jih uvaja, stopa korak bliže željam in potrebam strank, tudi glede dostopnosti do storitev.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije