Sporočila za medije

Ob zdruzitvi Nove KBM in PBS se krepi partnerstvo s Posto Slovenije

Datum objave: 07.09.2016
Združitev NKBM in PBS  

Združena banka je ob lastnih 58 poslovalnicah in 17 poslovnih enotah še vedno dostopna tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah po vsej Sloveniji. Ponudba se bo v prihodnje še nadgrajevala, kar je dobrodošlo zlasti za prebivalce manjših krajev. Na današnji novinarski konferenci sta uprava Nove KBM in poslovodstvo Pošte Slovenije potrdila skupno pot tudi s protokolarnim podpisom dogovora o nadaljnjem sodelovanju.

Verjamem, da se bo naše sodelovanje v prihodnje še okrepilo in se bo ob racionalizaciji bančne mreže nabor in obseg bančnih storitev, ki se opravljajo prek poštnih okenc, še razširil. Prizadevali si bomo, da komitenti dosedanje PBS na poštnih oziroma bančnih okencih ne bodo občutili spremembe lastniške strukture. To pomeni, da jim bomo tudi v prihodnje zagotavljali odlično kakovost storitev

Mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije

Predsednik uprave Nove KBM Robert Senica je povedal, da sta tako združitev bank kot partnerstvo s Pošto Slovenije pomembni strateški prioriteti, ki ju podpirata tudi lastnika banke, mednarodni sklad Apollo in Evropska banka za obnovo in razvoj. »V Novi KBM verjamemo v moč osebnega odnosa, ki je temelj zaupanja. Zato sta med našimi strateškimi usmeritvami tako premišljeno uvajanje tehnoloških novosti kot ohranjanje široke poslovne mreže, ki je dostopna našim strankam. PBS je bila od marca letos do združitve v 100-odstotni lasti Nove KBM, tudi s Pošto Slovenije smo že doslej odlično sodelovali. V Novi KBM kot pravni naslednici poslovnega razmerja med PBS in Pošto Slovenije bomo v naslednjih letih to sodelovanje še nadgrajevali. Zlasti tako, da bomo strankam postopoma zagotovili nove in nadgrajene storitve Nove KBM, ki jim bodo koristile pri izpolnjevanju osebnih ali poslovnih ciljev«, je še izpostavil Senica.

Povedal je še, da dosedanji potek združitve Nove KBM in PBS odraža sposobnost dobrega upravljanja zahtevnih projektov, za kar gre zahvala vsem zaposlenim v obeh bankah. Pridobljene izkušnje pa bodo koristne za prihodnje predvidene združitve bank v skladu z ambicioznimi cilji lastnikov, da Nova KBM postane vodilna banka v Sloveniji. V naslednjih mesecih se bodo postopki v okviru združevanja Nove KBM in PBS nadaljevali. Povezovanje informacijskih sistemov že poteka, postopoma pa se bodo prenesli računi strank v sistem Nove KBM. O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bo Nova KBM stranke pravočasno obvestila. Hkrati načrtujejo tudi poenotenje ponudbe obeh bank, pri čemer bodo upoštevali zlasti potrebe in uporabniško izkušnjo strank.

Združitev NKBM in PBS  

Marko Novak, do nedavnega še predsednik uprave PBS, ki je vodil banko v postopku združevanja, sedaj pa je v združeni banki pooblaščen za strateško in makroekonomsko področje, je o postopku združevanja povedal: »Nova KBM in PBS sta bili že pred združitvijo tesno povezani, saj je bila PBS od leta 2004 članica Skupine Nove KBM. Tudi zato je bilo sodelovanje v postopku združevanja konstruktivno in profesionalno. V Novo KBM smo prešli vsi, ki smo bili ob združevanju zaposleni v nekdanji PBS in nadaljujemo delo na svojih strokovnih področjih. Verjamem, da bodo stranke nekdanje PBS ohranile zaupanje in sodelovale tudi z združeno banko Novo KBM.«

Pomemben korak, povezan z združevanjem Nove KBM in Poštne banke Slovenije, je tudi današnji podpis aneksa k pogodbi o Poslovnem sodelovanju, s katerim obe družbi potrjujeta nadaljnje sodelovanje s ciljem postopoma nadgraditi ponudbo za stranke obeh družb.

Mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, je ob podpisu dogovora povedal: »Verjamem, da se bo naše sodelovanje v prihodnje še okrepilo in se bo ob racionalizaciji bančne mreže nabor in obseg bančnih storitev, ki se opravljajo prek poštnih okenc, še razširil. Prizadevali si bomo, da komitenti dosedanje PBS na poštnih oziroma bančnih okencih ne bodo občutili spremembe lastniške strukture. To pomeni, da jim bomo tudi v prihodnje zagotavljali odlično kakovost storitev.«

Ob združitvi Nove KBM in PBS je poslovanje za stranke ostalo enako kot doslej, v prihodnje pa se bo ponudba še nadgrajevala. Poleg 58 poslovalnic in 17 poslovnih enot Nove KBM, kjer je na voljo celovita, širša ponudba sodobnih bančnih storitev za prebivalstvo in podjetja, lahko osnovne bančne storitve (dvig in polog gotovine, vpogled v stanje na računu) stranke brez nadomestila opravljajo tudi pri vseh okencih z oznako združene banke Nove KBM na skupaj več kot 500 poštah in pogodbenih poštah po vsej Sloveniji. Ob tem lahko stranke še naprej uporabljajo prek 270 bankomatov v mreži združene banke in enostavno poslovanje prek mobilne in elektronske banke. Stranke lahko več informacij o tem, kaj združitev pomeni za njihovo poslovanje, pridobijo tudi na posebni spletni strani.

​​​

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije