Sporočila za medije

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc obiskal Pošto Slovenije

Datum objave: 16.05.2017

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc s sodelavcema se je danes dopoldne na sedežu Pošte Slovenije v Mariboru srečal s poslovodstvom Pošte Slovenije, na čelu z generalnim direktorjem mag. Borisom Novakom. Pošta Slovenije bo namreč letos novembra izdala prvo znamko iz nove serije znamk Slovenci po svetu, ki bodo posvečene našim rojakom v svetu. Prva znamka iz te serije bo posvečena Slovencem v Argentini. Ob tej priložnosti je poslovodstvo Pošte Slovenije ministru predstavilo podrobnosti glede izdaje te znamke ter na kratko tudi delovanje in poslovanje Pošte Slovenije.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc obiskal Pošto Slovenije
Na fotografiji: Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc s sodelavcema ter generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak s sodelavci.

Z izdajo serije znamk Slovenci po svetu soglaša tudi Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Največ naših rojakov živi v Argentini, Kanadi, Avstraliji, ZDA in Nemčiji. Znamka, ki bo posvečena Slovencem v Argentini, bo izšla 10. novembra letos.

Pošta Slovenije nadaljuje tudi s projekti skupnih izdaj znamk s poštnimi operaterji drugih držav. Tako je tudi že poslala vabilo za skupno izdajo znamke v letu 2018 poštnemu operaterju Argentine, o skupnem motivu znamke pa se bosta poštna operaterja dogovorila naknadno.

Pošta Slovenije je danes povezovalec digitalnega in fizičnega sveta, hkrati pa ostaja zvesta tradiciji. Njena tradicija je tudi izdaja poštnih znamk, od osamosvojitve leta 1991 pa do danes je Pošta Slovenije izdala že okoli 1.200 znamk. Slovenija in Argentina sta kljub veliki geografski oddaljenosti in kulturni različnosti močno povezani in so tovrstne izdaje znamk odlična priložnost za dodatno promoviranje tako znamke kot naravnih značilnosti obeh držav.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije