Sporočila za medije

Marčevski izid znamk

Datum objave: 20.03.2019

V petek, 22. marca letos, bodo izšle nove poštne znamke in filatelistični izdelki, ob tem pa bodo tudi promocije znamk. Danes bo ob 11. uri v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani promocija priložnostnih znamk iz serije Rastlinstvo, posvečenih hortenzijam. Promocija priložnostne poštne znamke, ki jo bo Pošta Slovenije izdala ob 125. obletnici rojstva in 100. obletnici smrti borca za severno mejo Franja Malgaja, bo 21. marca 2019, ob 12. uri v Šentjurju (Ipavčev kulturni center). Promocija znamke borca za severno mejo Franja Malgaja bo tudi v avli Občine Ravne na Koroškem, in sicer 22. marca 2019, ob 11. uri. Promocija marčevskega izida znamk pa bo na mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta v Ljubljani, in sicer v petek, 22. marca 2019, ob 12. uri (Gospodarsko razstavišče v Ljubljani).

V seriji Fosilni sesalci Slovenije bo Pošta Slovenije v poli s 25 znamkami izdala znamko z motivom antrakoterija (močvirske svinje). Nominala te znamke bo 0,85 EUR. Z znamko v poli s 25 znamkami in z nominalo 0,52 EUR bo obeležila tudi 50-letnico delovanja Radia Študent.

Kot je že stalnica marčevskih izidov, ponovno nadaljuje s serijo znamk Rastlinstvo, v sklopu katere bodo izšle štiri znamke. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah po 25 znamk, bodo latasta hortenzija, pečasta hortenzija in hrastovolistna hortenzija. Nominale teh znamk bodo 1,17 EUR, 1,30 EUR in 1,31 EUR. Četrta znamka, izdana v bloku in z nominalo 1,44 EUR, bo prikazovala kmečko hortenzijo.

V seriji znamk Turizem, kjer so predstavljeni kraji, ki so nagrajeni kot najboljše destinacije v okviru evropske turistične mreže EDEN, bo tokrat Kras. Kot vse znamke te serije bo tudi ta znamka izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo 1,31 EUR.

Ob svetovnem dnevu voda bo Pošta Slovenije izdala znamko v bloku in z nominalo 2,15 EUR, v poli po 25 znamk in z nominalo 0,63 EUR pa bo izšla znamka, posvečena redefiniciji merskih enot.

Z znamko bo obeležena tudi 125. obletnica rojstva in 100. obletnica smrti borca za severno mejo, Franja Malgaja. Znamka, ki bo izšla v poli s 25 znamkami, bo imela nominalo 1,30 EUR.

Pošta Slovenije bo ponovno izdala tudi skupno znamko s tujim poštnim operaterjem, skupna izdaja bo tokrat s Slovaško. Na dveh znamkah, ki bosta izšli v mali poli z osmimi znamkami, bosta prikazani sončna ura v Pleterjah in astronomska ura v Stari Bystrici, nominala vsake znamke pa bo 1,17 EUR. Ob tej priložnosti bo na dan izida tudi promocija skupne izdaje v Stari Bystrici na Slovaškem.

22. marca letos bo izšla tudi razglednična dopisnica, posvečena 150-letnici Hortikulturnega društva Maribor.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.

Vabljeni na promocije znamk!

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije