Sporočila za medije

Izšle so nove poštne znamke

Datum objave: 10.11.2017

Ponovno so izšle štiri praznične redne znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot že leta doslej, so praznične znamke tudi tokrat izdane v polah po 50 znamk ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Kot vse redne znamke, ki so pretežno namenjene uporabi v poštnem prometu, so seveda tudi te tiskane na samolepilnem papirju. Znamki z božičnima motivoma  imata nominali B in C, znamki z novoletnima motivoma pa nominali A in C.

 

Pričeli smo z novo serijo znamk Slovenci po svetu, kjer je prva znamka posvečena Slovencem v Argentini. Znamka bo izdana v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo 0,48 EUR.

 

Serijo, posvečeno 100. obletnice I. svetovne vojne, dopolnjuje znamka, katere motiv je majniška deklaracija. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa je 0,48 EUR.

 

Pošta Slovenije je z letošnjim novembrom pripravila prenovljeno podobo celostne grafične podobe, katere sestavni del je tudi poštni rog. Znamka, ki prikazuje nov poštni rog,  ima nominalo 0,48 EUR, izdana pa je v poli s 16 znamkami.

 

V seriji Slovensko industrijsko oblikovanje predstavljamo nov plod slovenskega znanja in razvoja: pralni stroj Gorenje Simple & Logical. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v mali poli 10 znamk, njena nominala pa bo 0,78 EUR.

 

V mali poli z 10 znamkami je izšla tudi znamka s prizorom iz filma Sreča na vrvici, seveda v seriji Slovenski filmi. Nominala znamke je 1,29 EUR.

 

V seriji znamk Z žlico po Sloveniji sta tudi tokrat izšli dve znamki v sotisku v poli s 16 znamkami. Znamki prikazujeta belokranjsko potico ter pečeno jagnje z rožmarinom, nominala vsake znamke pa je 1,15 EUR.

 

V sklopu novembrskega izida je izšla še razglednična dopisnica, posvečena 130. obletnicirojstva Andreja Gosarja.

 

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije