Sporočila za medije

Izid novih poštnih znamk

Datum objave: 27.09.2019


Danes, 27. septembra, izidejo nove slovenske priložnostne poštne znamke. Ob tem bosta tudi dve promociji znamk. V organizaciji Filatelističnega društva Trbovlje, Filatelistične zveze Slovenije in Pošte Slovenije bo danes ob 17. uri v Trbovljah promocija priložnostnih znamk septembrskega izida in filatelistična meddruštvena razstava (avla Delavskega doma Trbovlje, Trg svobode 11). Veleposlaništvo Indije v Sloveniji in Pošta Slovenije pa bosta jutri ob 11. uri v Ljubljani pripravila promocijo priložnostne poštne znamke, izdane ob 150. obletnici rojstva Mahatme Gandhija (atrij Pošte Slovenije, Čopova 11).

Na štirih znamkah serije Živalstvo predstavljamo rjavega medveda. Prve tri znamke z nominalami 1,17 EUR, 1,31 EUR, 1,45 EUR bodo izdane v polah s 25 znamkami, četrta znamka te serije pa bo izdana v bloku in bo imela nominalo 1,67 EUR.


Septembra nadaljujemo tudi serijo Naravni parki Slovenije, v kateri tokrat predstavljamo Logarsko dolino. Znamka bo izdana v bloku, njena nominala pa bo 0,95 EUR. Z znamkama v polah po 25 znamk bomo spomnili tudi na dve obletnici: prva je 150. obletnica rojstva Mahatme Gandhija, druga pa 100-letnica Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Nominala prve znamke bo 0,70 EUR, nominala druge znamke pa bo 1,17 EUR. Tudi dve razglednični dopisnici bosta izšli septembra: s prvo obeležujemo 100-letnico gimnazije v Murski Soboti, z drugo pa 50-letnico Morske biološke postaje Piran.Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.


Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije