Sporočila za medije

Cenejše storitve za stranke, ki bodo pošiljale pošiljke iz držav EU na Balkan

Datum objave: 27.03.2017

Prenos pošiljk iz držav članic Evropske unije v Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Črno goro in Srbijo bo veliko ugodnejši.

Eurosender priskrbi platformo za naročanje kurirskih storitev, Pošta Slovenija pa poskrbi za izvedbo prevoza.

Stranke bodo po novem lahko preko Eurosenderjeve spletne strani oddale naročila za prevzem pošiljke v katerikoli državi članici EU in dostavo v eno izmed držav na Balkanu, pri tem pa se jim bo končna cena na ekranu prikazala takoj po vnosu destinacije in števila paketov. Pošta Slovenije pa bo odigrala pomembno vlogo kot zanesljiv partner za transport pošiljk, saj se nenehno trudi zagotavljati storitve na najvišji ravni in stremi k novim izboljšavam na področju logistike.

Zaradi sodelovanja med mladim podjetjem na eni strani in uveljavljenim podjetjem z dolgoletno tradicijo kot je Pošta Slovenije na drugi strani, bodo stranke prihranile čas in denar.

 

Partnerstvo med Pošto Slovenije in Eurosenderjem bodo lahko izkoristili ljudje, ki so se preselili v drugo državo Evropske unije. Pakete bodo sedaj lahko domov pošiljali ugodneje. Poleg tega lahko pričakujemo, da bodo manjša in srednje velika podjetja, ki sodelujejo s partnerji v omenjenih državah, zaradi omenjene novosti povečala število poslanih mesečnih pošiljk.

 

S pomočjo široke mreže mednarodnih kurirjev bo Eurosender organiziral kurirske storitve iz katerekoli države članice Evropske unije v Slovenijo. Pošta Slovenije bo prevzela transport in pošiljke dostavila do njihove končne destinacije v eni izmed naštetih štirih držav.

Slovenija, stičišče kurirskih storitev v Evropi

Z omenjenim partnerstvom Slovenija postaja pomembno stičišče kurirskih storitev med državami članicami Evropske unije in državami jugovzhodne Evrope.

 

»Pri Pošti Slovenije ves čas stremimo k novim rešitvam in si tudi za prihodnje prizadevamo ponuditi čim več izboljšav na področju tradicionalnih poštnih storitev. S podpisom pogodbe o sodelovanju bosta Pošta Slovenije in Eurosender zagotavljala hitre in cenovno ugodne možnosti za pošiljanje med državami jugovzhodne Evrope in drugimi evropskimi državami,« ob podpisu pogodbe o sodelovanju poudarja generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak. V Pošti Slovenije so lansko leto uvedli tudi PS paketomate, kjer stranke lahko hitro in preprosto prevzemajo ali oddajajo pakete, odprli prvo samopostrežno POŠTO 24/7 v Ljubljani, pismonoše so opremili z mobilnimi napravami, paketne pismonoše postopoma opremljajo z mobilnimi POS terminali, vedno več storitev pa je strankam na voljo tudi preko spleta.

 

Tim Potočnik, direktor podjetja Eurosender, se veseli sodelovanja s Pošto Slovenije. »Ponosni smo, da se Pošta Slovenije odločila zaupati tako mlademu, a predanemu podjetju, kot je naše. Kadar se eden od ključnih igralcev na področju kurirskih storitev s tako dolgo tradicijo trudi nenehno prilagajati svoje storitve, bo napredek vsekakor hitrejši in bolj opazen, na boljšem pa bomo vsi – tako mi, kot tudi stranke in država sama, ki bo v tem primeru postala glavno stičišče pri transportu dobrin med ostalimi evropskimi državami in Balkanom.«

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije