​​​Preselitev na drug naslov začasna odsotnost

Ste si morda že pravno formalno uredili spremembo stalnega ali začasnega prebivališča, pa se v praksi dogaja, da vam bodo pošiljatelji pošiljke še vedno pošiljali na stari naslov. V primeru, da boste dalj časa odsotni, prav tako ni priporočljivo, da se vam pošiljke kopičijo v hišnem predalčniku. V ta namen na pošti ponujamo storitve po naslovnikovem naročilu. Na pošti ali pri svojem pismonoši se informirajte o najprimernejši storitvi. Če boste navedeno urejali prek pismonoše izpolnite obrazec Naslovnikovo naročilo. Če boste urejali neposredno na pošti, bomo obrazec izpolnili skupaj z vami, pri tem ne pozabite predložiti osebnega dokumenta, saj gre za sklenitev dogovora s Pošto.

Naša priporočila

 

Poskrbite za vaš hišni predalčnik

Preprečite, da poln hišni predalčnik v času vašega dopusta privablja nepovabljene goste. V času vaše odsotnosti vas lahko poštne pošiljke čakajo na pošti! Strošek 30-dnevnega hranjenja pošiljke kot poštno ležeče, kar lahko uredite na vsaki pošti ali prek svojega pismonoša. Cena je različna za fizično in pravno oseba.

Pošiljko vam pustimo pri sosedu

Na pošti ali pri pismonoši sklenite naslovnikovo naročilo in izberite soseda, ki lahko v primeru vaše odsotnosti za vas prevzame paketne pošiljke (vse vrste paketov), pošiljke Hitre pošte ali priporočena pisma z obremenitvijo (ne velja za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.).

Paket vam pustimo na dogovorjenem mestu

Na pošti ali pri pismonoši sklenite naslovnikovo naročilo in določite mesto, na katerem vam lahko pismonoša v primeru vaše odsotnosti pusti paket (npr. na terasi, balkonu, pod nadstreškom, v lopi, ipd.), ki nima dodatnih storitev, ki zahtevajo vaš prevzem oz. za katerega je potrebno plačilo. Priporočamo, da izberete mesto, ki je lahko dostopno (ni ograje, zaklenjen prostor, ipd.). Priporočamo, da izberete mesto, ki je lahko dostopno (ni ograje, zaklenjen prostor, ipd.).

Imate vprašanje za Pošto? Vprašajte nas!

Hvala za vaše vprašanje.