Širitev storitev Skupine Pošta Slovenije kot odziv na potrebe ljudi

Datum objave: 24.09.2018
Širitev storitev Skupine Pošta Slovenije kot odziv na potrebe ljudi

Tako Pošta Slovenije ni več le ponudnik klasičnih poštnih storitev, temveč postaja vse močnejša poslovna skupina, ki vstopa na nove trge, sledi potrebam potrošnikov ter izvaja inovativne in konkurenčne storitve. V vse bolj spremenljivem okolju Skupina Pošta Slovenije zagotavlja zanesljive storitve za pretok blaga in informacij s povezovanjem poštnih storitev, logistike, elektronskega poslovanja in sodobnih informacijskih pristopov.

Ključna področja za rast in uspešnost Skupine Pošta Slovenije so paketne, logistične in informacijske storitve in vstop v širšo regijo sosednjih držav z logističnimi storitvami ter spletno platformo odvisne družbe PS Moj paket, ki omogoča nakup na daljavo in dostavo naročenih izdelkov na želeni naslov. Z načrtovanimi in že uvedenimi novostmi Pošta Slovenije svoje storitve še bolj približuje uporabnikom: tam kjer so, in takrat, ko te storitve potrebujejo.

Skupina Pošta Slovenije dinamično vstopa na področje avtomatizacije – odprli smo prvo avtomatizirano poslovalnico, ki je dostopna 24 ur vsak dan, nadaljevali s postavitvijo samostojne poštne storitvene enote PS 24/7. Uporabniki lahko v samopostrežni enoti PS 24/7 na bankomatu Nove KBM dvignejo gotovino in plačajo položnice, na paketomatu prevzamejo ali oddajo paketne pošiljke, na prodajnem avtomatu kupijo pisemsko in paketno embalažo, znamke in druge izdelke ter oddajo pisemske pošiljke. Poleg tega je strankam v PS 24/7 na voljo tudi avtomat Lekarn Ljubljana.

V primerjavi z ostalimi logističnimi ponudniki je naša ključna konkurenčna prednost ta, da lahko v kratkem času (v roku enega dne oziroma še isti dan) prenesemo velike količine pisemskih in paketnih pošiljk, paketov večjih dimenzij, palet in blaga do različnih strank na območju celotne Slovenije. Za nevročene pošiljke omogočamo prevzem v različnih poštnih poslovalnicah, na paketomatih ali v poslovalnicah Petrola. Ponudba celostnih logističnih storitev nam omogoča boljši pregled nad blagovnimi tokovi, optimizacijo procesov in lažje obvladovanje stroškov. Tako lahko zagotavljamo kakovostno izvedbo storitev po konkurenčni ceni.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa