Sporočila za medije

Pošta Slovenije je danes namenu predala tudi logistično pošto na Ptuju

Datum objave: 31.05.2021

Potem ko je Pošta Slovenije dopoldne odprla prostore nove logistične pošte v  Murski Soboti, je popoldne namenu slovesno predala še logistično pošto 2251 Ptuj (Mariborska cesta 17, Ptuj). Prostore sta odprla član poslovodstva Pošte Slovenije  mag. Andrej Rihter in direktor PE Pošte Slovenije v Mariboru Janez Pernek.


Logistična pošta  2251 Ptuj je ena  od 40 regijskih logističnih pošt v državi. Te skupaj z obema  poštnima logističnima centroma v Ljubljani in Mariboru predstavljajo ogrodje sistema za izvajanje logističnih storitev v Pošti Slovenije. Logistična pošta 2251 Ptuj bo izvajala logistične storitve na širšem območju Ptuja ter Haloz, pisemske in paketne storitve pa bo izvajala na območju Ptuja, Dornave in Hajdine.  V logistični pošti je34 zaposlenih, z nadaljnjo rastjo paketnih in logističnih storitev je prav tako predvidena nadaljnja rast števila zaposlenih.

Za investicijo v t. i. logistično pošto  na Ptuju je Pošta Slovenije namenila okoli 1 mio. EUR. Urejeni so  prostori za paketno in pisemsko dostavo ter za izvajanje logističnih storitev (sprejem in dostava večjih kosovnih pošiljk, palet in bele tehnike), s čimer so vzpostavljeni pogoji za delno selitev dostave iz centra mesta Ptuj. Z novimi prostori so zagotovljeni boljši delovni pogoji za zaposlene, selitev dostave iz centra mesta pa bo vplivala na povečanje kakovosti življenjskih pogojev v samem mestnem jedru Ptuja. Skupna površina novih prostorov pošte znaša 548 m².»Glede na povečano spletno nakupovanje smo veseli, da podjetja Pošto Slovenije vedno bolj prepoznavajo kot zanesljivega partnerja pri distribuciji blaga na domove kupcev. Zavedamo pa se tudi, da bo ta trend v prihodnje samo še naraščal, in se temu prilagajamo oziroma širimo kapacitete«, ob odprtju logistične pošte poudarja član poslovodstva Pošte Slovenije mag. Andrej Rihter.  »Poleg pospešene informatizacije in digitalizacije poslovanja ter modernizacije logistične opreme, so naše ključne investicije usmerjene v širjenje prostorskih in transportnih kapacitet za paketno-logistično dejavnost, povečanje površin obeh poštnih-logističnih centrov in logističnih ter nekaterih dostavnih pošt, povečanje voznega parka ter najemniških kapacitet«. Med najpomembnejšimi projekti so tako informatizacija poslovanja v smislu podpore logističnim procesom, avtomatizacija z umestitvijo naprav za usmerjanje prostih pošiljk (predvsem iz azijskih trgov), nadgradnja pisemskih usmerjevalnikov, nadgradnja paketnega usmerjevalnika v Mariboru in digitalizacija, kjer Pošta Slovenije zaključuje implementacijo podpisnih tablic na poštnih okencih za proces izročanja pošiljk ter nekatere druge funkcionalnosti. 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa