Novice

Podprli Gasilsko zvezo Slovenije

Datum objave: 28.03.2022

V Pošti Slovenije s posluhom za potrebe ljudi in odgovornostjo do njih podpiramo različne projekte, ki pozitivno vplivajo na okolje.

S poštnimi storitvami od nekdaj vplivamo na kakovost življenja ljudi. To kakovost povečujemo z odgovornim zaznavanjem sprememb in potreb v družbi. Svoj del odgovornosti nosimo tudi pri podpori družbeno pomembnih in koristnih dejavnosti.

 
Izjava Tomaža Kokota, generalnega direktorja Pošte Slovenije.

Podpora Gasilski zvezi Slovenije je zagotovo ena izmed teh dejavnosti. Gasilska zveza Slovenije ima dolgo tradicijo, saj že 150 let povezuje prostovoljna društva (prek 1300 jih je), da bi ta učinkoviteje pomagala, preprečevala in gasila požare ter sodelovala ob drugih nesrečah. Je nezamenljiv in pomemben člen v življenju ljudi. Z zanesljivim in odgovornim delovanjem rešuje življenja in naše imetje in kot poudarja predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik so danes v številnih krajih prav gasilska društva tista, ki združujejo in povezujejo občane pri aktivnostih in dejavnostih, posebej na področju varstva pred požari ter kulturnem in drugih področjih. Gasilska organizacija se je z leti razvila v sodobno, humanitarno in nestrankarsko organizacijo.

 
 Izjava Janka Cerkvenika, predsednika Gasilske zveze Slovenije.

Gasilska olimpijada je projekt, ki združuje 40 držav ter med drugim širi in spodbuja še aktivnejše vključevanje prostovoljcev v svet gasilstva. V podporo projektu bomo poleg finančnih sredstev za pomoč pri izvedbi olimpijade, 11. julija izdali tudi priložnostno znamko, s katero bomo obeležili ta pomemben dogodek. Prepričani smo, da bo poštna znamka doprinesla k dodatni mednarodni promociji in prepoznavnosti dogodka, ki bo v Celju potekal od 17. do 24. julija 2022.

Pošta Slovenije v skladu z Zakonom o gasilstvu in Uredbo o doplačilni znamki tudi sicer, v tednu požarne varnosti oktobra, pomaga pri zbiranju sredstev za delovanje Gasilske zveze Slovenije. Ob oddaji pošiljk v notranjem in mednarodnem prometu zaračunava prispevek v obliki e-doplačilne znamke. Zbrana sredstva so namenjena gradnji regijskih gasilskih poligonov za usposabljanje in vključevanju mladih za delo v gasilstvu.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •