Moten prenos mednarodnih poštnih pošiljk

Datum objave: 16.11.2018
Uporabnike poštnih storitev ponovno opozarjamo na upoštevanje pravil, ki veljajo glede prepovedi v zračnem prometu. Ker poštne pošiljke v zračnem prometu odpravljamo s potniškimi letali, lahko vsebina, ki jo pošiljate, povzroči škodo ogromnih razsežnosti. Prav tako nastajajo zastoji v prenosu in s tem daljši roki prenosa pošiljk. 

Na vseh poštah in na spletni strani Pošte Slovenije – www.posta.si – so podrobne informacije in zloženke o tem, kaj je prepovedano pošiljati v poštnih pošiljkah. V zadnjem času beležimo izredno povečanje pošiljk, ki vsebujejo litijeve baterije (celo v vključenih mobilnih telefonih), vnetljive spreje, vžigalnike, napolnjene jeklenke in gorilnike. 
Vse navedeno je strogo prepovedano in na letališču v Ljubljani, kakor tudi v tujini, takšne pošiljke na osnovi varnostnih pregledov zavrnejo za nadaljnji prenos oz. prihaja tudi do uničenja teh vsebin v tujini. Za takšne prestopke so predvidene visoke denarne kazni. 

VSE PREPOVEDI JE NUJNO V CELOTI UPOŠTEVATI! 


S cestnim transportom, kjer zgoraj navedene prepovedi ne veljajo, odpravljamo poštne pošiljke v: Avstrijo, Hrvaško, Italijo, Nemčijo (izjema so pošiljke EMS), Madžarsko, Češko in Slovaško. Deloma tudi v Srbijo in po cesti ter z letalom v ZDA (samo površinska pisma).  

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa