Glasujte za najlepšo znamko iz serije Europa

Datum objave: 09.05.2019

Znamke serije EUROPA izdajajo evropski poštni operaterji in veljajo za ene najbolj priljubljenih med zbiratelji po vsem svetu. Z željo po povezovanju in sodelovanju evropskih držav in njihovih poštnih operaterjev so znamke serije Europa pričele izhajati že leta 1956 na vsako leto posebej izbrano tematiko.

Znamke Europa tako pričajo o skupni kulturi, zgodovini, naravnih značilnostih in skupnih ciljih evropskih držav. Prav tako pa so te znamke tiste, ki še dodatno povezujejo evropske države.

Prav na dan Evrope, 9. maja, je združenje Euromed Postal ponovno odprlo tekmovanje za najlepšo znamko, letos na temo »ptice«.

Slovenija je na tekmovanje prijavila znamko z motivom brkate sinice in z nominalo 1,31 EUR, katere ilustrator in oblikovalec je Zlatko Drčar. V navedeni seriji bo izšla še znamka z motivom rjave čaplje in nominalo 1,45 EUR. Obe znamki bosta izšli 31. maja v mali poli z 8 znamkami in vinjeto.

Brkata sinica
Rjava čaplja

Vabimo vas, da na spletni strani PostEurop glasujete za slovensko znamko in ji tako pomagate k njeni čim boljši uvrstitvi na tekmovanju, ki bo odprto do 9. septembra 2019.

Prenesite brezplačno mobilno aplikacijo CEE App na vašo mobilno napravo. Ob skeniranju motivov znamk boste lahko slišali oglašanje ptic in hkrati obiskali spletno deželo znamk Pošte Slovenije.


Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa