Sporočila za medije

Velika večina pošiljk Pošte Slovenije že dostavljenih naslovnikom

Datum objave: 22.07.2016

V Pošti Slovenije smo že takoj po dogodku prilagodili organizacijo dela izrednim razmeram in v aktivnosti dodatno vključili zaposlene. Po do sedaj pridobljenih podatkih s terena je bila v celoti opravljena dostava pisemskih pošiljk, opravlja se še dostava paketnih pošiljk, palet in tovorkov, kjer pričakujemo, da se bo prav tako opravila v celoti še danes. Zaradi povečane količine paketnih pošiljk sicer obstaja možnost, da na največ štirih poštah ne bo mogoče izvesti dostave paketnih pošiljk v celoti, v vsakem primeru pa bodo te pošiljke dostavljene najkasneje jutri.

»V zadnjih treh dneh smo skupaj s sodelavci naredili vse, da so naše stranke dobile pričakovane pošiljke. To nam je v največji možni meri tudi uspelo. Stranke so z razumevanjem sprejele okoliščine, zaradi katerih se je podaljšal čas naše dostave, za kar se jim še enkrat zahvaljujem,« je povedal ​generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak​.

Aktivnosti v povezavi z odpravo posledic nesreče že potekajo, na Pošti Slovenije pa še čakamo na uradna poročila o nesreči s strani policije in pooblaščenih cenilcev škode. Zato podatkov o materialni škodi, ki jo je povzročil požar, še ne moremo podati. V tem trenutku bi bila kakršnakoli ugibanja o višini škode nestrokovna. Vse kar lahko povemo je, da ima Pošta Slovenije svoje objekte ustrezno zavarovane in da dogodek ne bo imel vpliva na naše načrtovane naložbe v tem in prihodnjih letih. Vsekakor ne bi želeli podajati vnaprejšnjih pavšalnih ocen o škodi, zato bomo počakali na uradno poročilo pristojnih institucij.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije