Sporočila za medije

Priporočamo pravočasno oddajo pisemskih pošiljk in paketov

Datum objave: 01.12.2017
Pravočasna oddajo pisemskih pošiljk in paketov

Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev poziva, naj pisemske in paketne pošiljke, predvsem voščila in darila oddajo pravočasno, da bodo še pred prazniki prispela do naslovnikov.

Ob tem poudarja, da bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času, vsekakor pa v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

Priporočamo pravočasno oddajo pisemskih pošiljk in paketov

Za naslovnike v tujini lahko uporabniki poštnih storitev tako za pošiljanje pisem kot tudi paketov uporabijo storitev Prednostno. V primeru, da uporabniki poštnih storitev voščil in daril ne bodo uspeli poslati pravočasno, lahko uporabijo tudi storitev Hitre pošte po Sloveniji in Hitre pošte v tujino.
Pošta Slovenije tudi priporoča, da izberejo storitev in embalažo, ki ustreza vsebini pošiljke.

Božične in novoletne znamke

Pošta Slovenije je tudi tokrat izdala redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že stalnica za božične in novoletne znamke. Ponovno so izšle štiri praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Navedene znamke so izdane v polah po 50 znamk ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Znamki z božičnima motivoma imata nominali B in C, znamki z novoletnima motivoma pa nominali A in C.

Znamke z nominalo A so namenjene pošiljanju voščilnic po Sloveniji, znamke z nominalo B pa pošiljanju voščilnic in razglednic po Sloveniji. Za pošiljanje voščilnic in razglednic v tujino so namenjene znamke z nominalo C.

»BOŽIČKOVA POŠTA«

Tudi letos lahko otroci pišejo Božičku, kamor prihaja iz leta v leto več risbic in pisem otrok. Pišejo mu tako posamezniki, kot tudi skupine iz vrtcev in šol. »BOŽIČKOVA POŠTA«, ki so jo v Pošti Slovenije uvedli leta 2010, tako vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. Lani je Božiček prejel več kot 20.000 pisem in risbic otrok in prav vsakemu je odpisal ter priložil še manjše darilce.

Skupaj s Poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček tudi letos obljublja, da bodo prav vsi sodelujoči prejeli pravo pismo Božička, v katerem bo seveda tudi letos kakšno presenečenje.

Otroci lahko pišejo Božičku do 18. decembra 2017 na naslov: BOŽIČEK, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor.

Delovni časi pošt 23. in 30. decembra 2017

V soboto, 23. decembra 2017, in v soboto, 30. decembra 2017, poslujejo pošte po ustaljenem sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, tega dne ne bodo poslovale.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije