Sporočila za medije

Novembrski izid znamk

Datum objave: 07.11.2019


Izšle bodo štiri redne znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, bodo praznične znamke tudi tokrat izdane v polah po 50 znamk ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk bosta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C.

Novembra bo izšla tudi prva znamka nove serije Slovenske znanstvenice, na kateri predstavljamo botaničarko, muzealko in pedagoginjo dr. Ángelo Piskernik. Znamka bo izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,58 EUR.Serijo Slovenci po svetu bo dopolnila znamka, posvečena Slovencem v Avstraliji. Znamka z nominalo 0,58 EUR bo izšla v poli s 25 znamkami.

Nadaljujemo tudi s serijo Z žlico po Sloveniji: dve novi znamki nas vabita k okušanju jedi Notranjske in Krasa. Nominala vsake znamke bo 1,17 EUR, znamki pa bosta izšli v poli s 16 znamkami.

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem bo v bloku izšla znamka z motivom Nacetove hiše, ki stoji v vasi Puštal v občini Škofja Loka. Nominala znamke bo 2,31 EUR. Ob tej priložnosti bo jutri ob 12. uri tudi promocija priložnostne poštne znamke iz serije Kmečke hiše na Slovenskem, posvečene Nacetovi hiši. Promocija bo v Nacetovi hiši v Škofji Loki.Znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo v zavihku Filatelija. 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije